Search by category:
Egyéb kategória

Bélyegen a Rákóczi-kastély

Bélyegen a Rákóczi-kastély
Ibos Emese
2021. 06. 28., h – 21:49

2021. június 29., kedd – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

A magyar kormány támogatásával kapott új köntöst a borsi Rákóczi-kastély, melyet már a nyilvánosság is látogathat. A felújítási munkálatok közel három évet vettek igénybe. Munkatársunk, Németi Róbert dokumentálta az épület átalakulásának szinte minden mozzanatát. Rengeteg felvételt készített a még romos épületről, ahogyan a renoválás különböző fázisairól is. Képeiből egy húsz darabból álló válogatást helyeztek el a felújított kastélyban, a felvételeknek köszönhetően a látogatók is betekintést nyernek az értékmentő munkába, egyfajta keretbe foglalják a korábbi és a jelenlegi állapotot. Németi Róbert egyik képe azért is különleges, mert a Magyar Posta felkérésére készült.

Kassa

„Már korábban eldőlt, hogy a posta is megemlékezik a kastély felújításáról egy díszbélyeg kibocsátásával. A felvétel kapcsán szabad kezet kaptam, néhány kritériumot természetesen be kellett tartani. Arra kellett ügyelnem, hogy a kastélyt tisztán lehessen látni, de a természet szépsége is visszaköszönhetett a fotón. Több felvétel közül választották ki azt, amely végül a bélyegre kerültˮ – magyarázta Németi Róbert.

Kassa
„Az alkalmi bélyeg kiváló felület arra, hogy emléket állítsunk, és népszerűsítsünk arra érdemes dolgokat, most éppen a felújított borsi Rákóczi-kastélyt. Az alkalmi bélyegen II. Rákóczi Ferenc szülőháza látható. A bélyegkép előterében Mayer Ede II. Rákóczi Ferencet ábrázoló mellszobra látható. Az alkalmi boríték előoldalán egy épületrészlet látható, az alkalmi bélyegzőben pedig a kastély stilizált rajza, a felújított udvarház átadásának dátumávalˮ – áll a Magyar Posta közleményében.

Bevezető
Borsi/Kassa |

Egy hete nyitotta meg kapuit a borsi Rákóczi-kastély, ebből az alkalomból a Magyar Posta alkalmi bélyeget adott ki, melyen II. Rákóczi Ferenc fejedelem szülőháza látható. A képet az Új Szó munkatársa, Németi Róbert készítette. 

Település / hely
Borsi/Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ibos Emese

Read More

Post Comment