Search by category:
Egyéb kategória

A DAC nagyot küzdve fordított a szakolcaiak ellen, és a Fortuna Liga élére állt (FOTÓK)

A DAC nagyot küzdve fordított a szakolcaiak ellen, és a Fortuna Liga élére állt (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 02. 25., szo – 16:31

A DAC nagyot szenvedve és küzdve 2:1-re legyőzte a szakolciakat a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában, és miután a Slovan csak döntetlenezett, a sárga-kékek átvették a vezetést a bajnokságban.

Nagyon ritka látvány a MOL Arénában nem a Slovant vagy a Spartakot biztató vendégszurkolókat látni, márpedig szombaton meglepetésre húsz, dobokkal és zászlókkal felszerelt Szakolca-drukker is felbukkant a stadionban.

A dunaszerdahelyiek kezdőcsapatában a sérült Krstovic helyett ezúttal is Niarkhosz kapta meg a lehetőséget, a védelemben pedig megtartotta helyét Dominik Kružliak, az eltiltásából visszatért Riszvanisz csak a cserepadon kapott helyet.

A mérkőzés elején úgy tűnt, azoknak lesz igazuk, akik attól féltek, hogy a DAC „hozzáromlik” a szerény képességű szakolcaiakhoz: az első negyedórában egyetlen említésre méltó pillanat sem történt a pályán. A 18. percben a vendégek veszélyeztettek először, egy rossz felszabadítás után Medved lőtt kapura, de Petráš ütötte a lövést. 25 percet kellett várni az első dunaszerdahelyi helyzetre, de az rögtön góllal kecsegtetett: Gavrics azonban közvetlen közelről nem tudott túljárni Junas kapus eszén.

A második hazai lehetőség a 32. percben jött el, amikor Pinto remek ütemben érkezett egy beadásra, a lövése azonban már szörnyen ritmustalan volt és fölé szállt. A túloldalon büntetett a Skalica: a volt DAC-os Fábry zavartalanul lőhetett kapura, de középre tartó, gyenge lövésébe Petráš csak belepaskolni tudott – 0:1.

Szinte azonnal reagálni tudott a rossz helyzetre a DAC, Niarkhosz leleményesen kiharcolt egy büntetőt (a visszajátszások alapján a szabálytalanság a tizenhatos vonalán vagy inkább az előtt történt), de Kalmár Zsolt –miután a vendégek kapusa is provokálta egy sort – egyszerűen mellédurrantotta a tizenegyest.

A félidőig már nem tudta összekapni magát a hazai csapat, így hátrányban vonult az öltözőbe. A szünetben a legtöbb szurkoló egy ötös cserét is el tudott volna képzelni a sárga-kékek csapatában, de Guľa csak egy helyen változtatott: Alex Pinto helyett Ramadant küldte pályára.

Pont a szíriai szélső egyéni akciójával kezdődött a második játékrész, de a legfontosabb pillanatban messzire pattant tőle a labda. A hazai mezőnyfölény csak negyedóra elteltével eredményezett újabb nagy helyzetet, Ramadan lapos lövését védeni tudta Junas. A túloldalon Fábry futott el és a hálóba lőtt, de a hazaiak szerencséjére lesről indult.

A következő hazai akciónál ismét Ramadan volt a főszereplő: éles szögből leadott lövésébe Černek szerencsétlenül ért bele, a labda pedig a hálóba sodródott – 1:1.

Az egyenlítés után folytatódott a hazai nyomás, Gavrics ajtó-ablak helyzetben lyukat rúgott a labdába, Dimun veszélyesen csapódó fejesébe pedig beleértek a vendégek. A 84. percben már emberlőnybe került a DAC, miután Černek megkapta második sárga lapját, a megítélt szabadrúgásból pedig Ramadan megtalálta az ötösbe berobbanó Brunettit – 2:1, fordított a DAC.

A hajrában szétszakadt a pálya, a hazaiak pedig belőhették volna harmadik góljukat is. Az utolsó percben a kakaskodás sem maradt el, de újabb gól már nem született. A sárga-kékek a Slovan döntetlenjével élre álltak.

Érdekes

Góllövők: Ramadan (67.), Brunetti (84.), ill. Fábry (33.)

Játékvezető: Gemzický, 4458 néző

Sárga lap: Ramadan, Nebyla, ill. Černek 2, Hollý

Piros lap: Černek (84., Skalica)

DAC: Petráš–Pinto (46. Ramadan), Kružliak, Brunetti, Andzouana–Dimun, Káčer (90+2. Riszvanisz)–Blackman, Kalmár (79. Nebyla), Gavrics (79. Szánthó)–Niarkhosz.

SKALICA: Junas–Krčík, Blažek, Palomino, Černek–Nagy, Mášik (62. Hollý)–Morong (62. Švec), Fábry (72. Vlasko), Yao (80. Haša)–Medved (80. Kousal).

DAC–Skalica 2:1 (0:1)

Read More

Post Comment