Search by category:
Egyéb kategória

A drága okostelefonokat veszik Szlovákiában

A drága okostelefonokat veszik Szlovákiában

Mészáros Richárd

2023. 02. 25., szo – 16:24

Egyre drágább okostelefonokat vásárolnak a szlovákiai mobilszolgáltatók ügyfelei, s bár a Samsung pozíciója nem volt veszélyben, az eddigi második Xiaomi visszacsúszott a harmadik helyre, a dobogó második fokát az Apple szerezte meg – derült ki a szlovákiai mobilszolgáltatók eladási adataiból.

Ha az összesített eredményt vesszük figyelembe, l átható, hogy továbbra is a Samsung a legnépszerűbb gyártó, a megszerezhető 40 pozícióból 14-et szerzett meg, a második hely most nem a Xiaomié (7 helyezést gyűjtött a kínai gyártó), januárban az Apple lett a második legnépszerűbb gyártó, amely összesen 11 készülékkel szerepel a listán. Nagyon jön fel egy másik amerikai gyártó is, a Motorola 6 modellel van jelen a listán, évek óta nem vettek ennyi Motorola okostelefont, mint idén januárban. Az Apple sikerének hátterében valószínűleg az is közrejátszott, hogy végre megérkeztek az iPhone 14-es család drágább modelljei, már nincs hiány belőlük, így akik erre vártak, most végre hazavihették a készüléket.

Az Orange ügyfelei körében a legnépszerűbb gyártó az Apple lett, az amerikai cég négy pozícióval szerepel a listán, ezek közül három a 14-es családból, kettő a Pro sorozatból (vagyis a drágább modellekből). Az első két helyen most már hosszú hónapok óta a Samsung Galaxy A53- as, 5G-s készülék és a szintén 5G-s A33-as végzett.

Az O2-nél továbbra is a Samsung a nyerő, 5 modellel szerepel a listán, a második helyen megosztva az Apple és a Motorola áll. Az első helyen az Apple iPhone 14 Pro készülék végzett, a második a Motorola Moto E32s lett, míg a harmadik az Apple iPhone 14-es modell. Érdekesség, hogy a kék szolgáltatónál eltűnt a listáról a Xiaomi.

Januárban a Samsung dominált a Telekomnál, olyannyira, hogy az első három pozíciót a dél-koreai gyártó szerezte meg. A Xiaomi és az Apple 2-2 készülékkel, míg a Motorola egy okostelefonnal szerepel a legkelendőbb okostelefonok listáján.

Hármas holtverseny alakult ki a 4ka mobilszolgáltatónál, az Apple, a Xiaomi és a Motorola 3-3 modellel szerepel a 10-es listán, a Samsungnak csak egy helyezés jutott. Az első három helyen Xiaomi, Apple iPhone 13 és Apple iPhone 14 a sorrend.

Read More

Post Comment