Search by category:
Egyéb kategória

Írtunk róla a VASÁRNAPBAN: Hogy van Réka?

Írtunk róla a VASÁRNAPBAN: Hogy van Réka?
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 06. 28., h – 08:42

2021. június 28., hétfő – 08:42
Friss ikon
Off

Törzs

Ma már, ha beszéde nehezen érthető is, kommunikál, a lábát is tudatosan mozgatja. Nagyot lépett a gyógyulás útján.

Az akkor 22 éves ekecsi lány a balesetben combcsonttörést szenvedett, de a lábát összecsavarozták, súlyosabb volt azonban a fejsérülése, édesapja úgy magyarázta, hogy az ütés következtében a „nagyagy elszakadt a kisagytól”. A lány három hónap után visszanyerte az eszméletét, a dunaszerdahelyi kórházban kapott egy kisebb utókezelést, tornáztatták. A szülők próbálták bejuttatni valamelyik rehabilitációs intézménybe is, de Kovácspatakon nem fogadták, a pöstyéni Adeliben sem, állítólag a gyomorszonda és a sérülés terjedelme miatt. Nemcsak a rehabilitációval voltak azonban gondok, mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak. A kezeléseket sajnos nem, vagy csak kis részben támogatja a biztosító, így a pénzt továbbra is elő kell teremteni rá.

 

Mekkora utat járt be az elmúlt évek alatt? Hogyan tud a körülötte lévőkkel kommunikálni? Mennyire látni a változást? Mi mindent tud már csinálni Réka? Hogyan tud kapcsolatot teremteni a külvilággal? Mire emlékszik a balesetből? Mit tapasztaltak a soproni rehabilitációs intézetben? Milyen intézetek közül választhatnak? Mennyibe kerülnek a kezelések? Mi mindent tesz meg érte az édesapja?

Urbán Klára riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Molnár Réka, tavaly januárban szenvedett súlyos autóbalesetet Kulcsod és Nagymegyer között, ezt követően három hónapig kómában feküdt. Az orvosok egy centet nem adtak volna az életéért.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment