Search by category:
Egyéb kategória

A belga rendőrtiszt megbüntetésével nem zárult le Chovanec ügye

A belga rendőrtiszt megbüntetésével nem zárult le Chovanec ügye
Mészáros Richárd
2021. 06. 29., k – 22:24

2021. június 30., szerda – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

A külügyminisztérium hangsúlyozta: André Desenfantsnak, a belga szövetségi rendőrség második legmagasabb rangú képviselőjének a megrovása nem jelenti egyben a szlovák állampolgár halálához vezető események közvetlen résztvevőinek a felelősségre vonását is. „A szóban forgó büntetés csupán egyike a belga hatóságok által kiszabott fegyelmi szankcióknak, és az ügy adminisztratív aspektusaival függ össze” – áll a közleményben, mely szerint Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő az Európai Tanács múlt heti ülésén személyesen járt közben Chovanec ügyében.

Az ellenzéki Smer és a Hlas pártok bírálták a belga rendőrtisztre kiszabott büntetést a 2018-as repülőtéri razziával összefüggésben, melynek következtében életét vesztette Jozef Chovanec szlovák állampolgár. Desenfants büntetése ideiglenes fizetéscsökkentés. Az ellenzéki pártok felszólították a külügyi tárcát és Zuzana Čaputová államfőt, hogy kezdeményezzenek tárgyalást az ügyben.

Bevezető

Jozef Chovanec halálának körülményeit tovább vizsgálják. Szlovákia többször is a belga fél tudomására hozta, hogy az eset gyors kivizsgálására és a felelősök megbüntetése számít. Ezt a Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának sajtóosztálya közölte kedden. A közlemény szerint a belga rendőrtiszt nemrég történt megrovásával még nem került pont az ügy végére.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment