Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a parancsnoki ülésen a NATO alacsony támogatottságára figyelmeztetett

Čaputová a parancsnoki ülésen a NATO alacsony támogatottságára figyelmeztetett
Mészáros Richárd
2021. 06. 29., k – 22:28

2021. június 30., szerda – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Nemcsak nekünk, akik ma itt találkoztunk, hanem az egész politikai képviseletnek, az összes köztisztviselőnek önkritikát kellene gyakorolnia, és elgondolkodnia azon, vajon pozitívan nyilvánulunk-e meg a NATO-val kapcsolatban, vajon kellően meggyőzően beszélünk-e róla és kellően nyíltan kezeljük-e azokat a veszélyeket, amelyekkel szembe kell néznünk. Ezt olyan hibának tartom, amely kudarchoz is vezethet” – figyelmeztetett az államfő.  

Az elnök asszony szerint Szlovákia számára a közös védelem a legjobb védelem. Hozzátette: világos, hiteles és megvalósítható terveket vár. „Közösen kell elejét vennünk annak, hogy a nehéz dandár felállítása és más kötelezettségek teljesítése legyen a következő Kassába vezető autópálya. Vagyis olyan cél, amelynek megvalósítása a távoli jövőbe tolódik ki” – fűzte hozzá.

Čaputová a fegyveres erők képviselőitől azt várja, hogy elmagyarázzák az embereknek, mik a hadsereg tényleges feladatai és mire van szüksége ezek teljesítéséhez. Elvárja továbbá a zéró toleranciát a katonák szélsőséges megnyilvánulásaival szemben, valamint azt is, hogy a hadsereg tagjai határozottan fel fognak lépni a propaganda, az álhírek és a dezinformációk terjesztése ellen. A védelmi tárca politikai vezetésétől a beruházások megfelelő előkészítését kérte, valamint azt, hogy tartózkodjon az értelmetlen megszorításoktól.

A Szlovák Fegyveres Erők járványkezelésbe való bevonásának a mértéke és aránya az államfő szerint jelzésértékű  az ország számára. Hozzátette: a válságkezelés területén alapvető változásokra van szükség.

Bevezető
Pozsony |

Óriási paradoxon, hogy míg az állampolgárok a fegyveres erőkben bíznak, a NATO-t és a szövetségeseinket negatívan ítélik meg. Zuzana Čaputová államfő és a Szlovák Fegyveres Erők főparancsnoka erről a hadsereg vezérkarának parancsnoki ülésén beszélt kedden. A NATO alacsony támogatottsága szerinte annak a következménye, hogy a mai napig nem sikerült összefüggésbe hozni a NATO-tagságunkat, a tagságból következő kötelezettségeinket és a fegyveres erőket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment