Search by category:
Egyéb kategória

Átadták a Csillagerődöt mintázó tematikus játszóteret Komáromban

Átadták a Csillagerődöt mintázó tematikus játszóteret Komáromban
Vataščin Péter
2021. 06. 29., k – 16:51

2021. június 29., kedd – 17:13
Friss ikon
Off

Törzs

Komáromi magyar és szlovák tannyelvű óvodákból is érkeztek gyerekek a dél-komáromi Csillagerőd struktúráját mintázó játszótér átadására. A délelőtti kánikula sem zavarta meg őket abban, hogy birtokba vegyék a régió újabb tematikus parkját.

A teljes projektet a nemrég 10 éves születésnapját ünneplő Pons Danubii EGTC bonyolítja le. A több mint 2 millió 87 ezer eurós költségvetés tetemes részét az Európai Régiófejlesztési Alap állja.

Az új tematikus játszópark átadóján Keszegh Béla (független) komáromi polgármester emlékeztetett, a Pons Danubii EGTC-nek köszönhetően jött létre a Komárom és Gúta közti kerékpárút, valamint a nemrég elindított KOMBIbike kerékpárkölcsönző-rendszer is. Hamarosan pedig a komáromi autóbusz-pályaudvar is a négy magyarországi és három szlovákiai várost tömörítő társaságnak köszönhetően újul meg.

Michl József (Fidesz-KDNP) tatai polgármester és a társulás elnöke kiemelte a tematikus parkokban rejlő turisztikai potenciált, ugyanis az emberek ilyen úton is tudomást szerezhetnek egy másik környékbeli város nevezetességéről, hogy aztán majd ennek hatására keressék fel az eredeti épületet.

Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC ügyvezetője arról beszélt, háromgyerekes apaként a szívéhez talán ez a projektük áll a legközelebb – egyúttal emlékeztetett, hogy a tervezett kilenc játszótérből nyolcat már megépítettek.

komárom

Bevezető
Komárom |

Újabb interaktív játszótér, vagy szakszerűbben fogalmazva tematikus park valósult meg a CULTPLAY projekt keretében – ezúttal a komáromi termálfürdő előterében.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment