Search by category:
Egyéb kategória

Holnaptól fizetőssé válik a koronavírus-tesztelés

Holnaptól fizetőssé válik a koronavírus-tesztelés
Mészáros Richárd
2021. 06. 30., sze – 17:31

2021. június 30., szerda – 17:46
Friss ikon
Off

Törzs

Július elsejétől új tesztelési stratégiára vált Szlovákia, amelynek célja az oltási szándék növelése. „Egy brit kutatás szerint a 90%-os oltottsági arány a pandémia végét jelenti. Remélem, hogy ezt a lakosság megérti” – mondta Lengvarský. Hozzátette, a Johnson & Johnson egydózisú vakcinával a napokban kezdődhet meg az oltás.

Martin Pavelka, az Egészségügyi Elemzések Intézetének epidemiológusa figyelmeztetett, ha a delta vírusvariáns rohamos terjedésnek indulna az országban, az oltatlan személyeket PCR-teszt felmutatására köteleznék. „Jelenleg az éttermekről, a pubokról, a tömegrendezvényekről, az uszodákról, a fitnesztermekről, a hotelekről, a sportedzésekről, a szertartásokról, a múzeumokról és a galériákról volt szó. Ha be vagyok oltva, nem kell tesztelnem” – magyarázta.

Tomáš Kúdela, a tárca munkatársa szerint a tesztelés továbbra is nagy szerepet játszik majd a gócpontok felkutatásában. „Az antigéntesztelésnek ilyen incidencia mellett, amellyel jelenleg rendelkezünk, nincs olyan hatása, mint azt szeretnénk. A PCR-tesztelést kell támogatnunk” – mondta.

Az antigéntesztelő állomások június 30-ával befejezik működésüket.

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Az egészségügyi okokból, kontaktkutatás céljából, valamint a gyermekek táboroztatása miatt végzett PCR-tesztek árát továbbra is az állam téríti meg. Az ezen kívül eső okokból végzett vizsgálatot az érintett személynek kell megfizetniük. A tesztelés csak az oltatlan személyeket érinti – jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment