Search by category:
Egyéb kategória

Matovič marad a pénzügyminiszter

Matovič marad a pénzügyminiszter
Mészáros Richárd
2021. 06. 30., sze – 21:11

2021. június 30., szerda – 21:15
Friss ikon
Off

Törzs

A parlament késő estébe nyúló ülésén a jelenlévő 135 képviselőből 51-en szavaztak Matovič visszahívására. 67 képviselő ellenezte a javaslatot, tizenheten tartózkodtak.

A szavazáson az SaS képviselői tartózkodtak, hasonlóképp a Za ľudí párt képviselőinek egy része. Az OĽaNO-ból Matovič egyik legnagyobb kritikusa, Ján Krošlák is tartózkodott. 

Az, hogy az SaS együtt szavaz-e az ellenzékiekkel, a legutolsó pillanatig nyitott kérdés volt. Mint mondták, „erős fenntartásaik” vannak a pénzügyminiszterrel szemben, a koalíciós szerződést azonban nem szeretnék felrúgni.

„Erős fenntartásaink vannak, úgy véljük, Igor Matovič árt a kormánynak. Szerettük volna, ha a kétségeinket meg tudjuk vitatni vele, de Igor Matovič a találkozón nem jelent meg. A koalíciós szerződés számunkra kulcsfontosságú, és mint korrekt felek, tartjuk magunkat hozzá” – jelentette ki a szavazás előtt Anna Zemanová, az SaS-frakció vezetője. 

Blaha: Ha Matovič a tükörbe néz, Mel Gibsont látja, mi itt Boratot látunk!

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leváltásáról tárgyalt a parlament. A bizalmatlansági indítványt Peter Pellegrini (Hlas) terjesztette a parlament elé.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) marad a pénzügyminiszter, sikertelen lett a Hlas bizalmatlansági indítványa.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment