Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: Támogatom az oltási lottót, minden motiváció jó

Lengvarský: Támogatom az oltási lottót, minden motiváció jó
Hegedűs Norbert
2021. 07. 01., cs – 15:08

2021. július 1., csütörtök – 16:21
Friss ikon
Off

Törzs

„Egyes embereket a szabad utazás, másokat a különféle létesítményekbe való szabad bejárás lehetősége motivál. Egyeseket talán a pénz ösztönöz arra, hogy oltassák be magukat. Ez mind rendben van. Igen, támogatom a lottót” – közölte a tárcavezető.

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kiemelte: ez a lépés is arra szolgál, hogy megóvják a lakosokat a világjárvány harmadik hullámától. Szerinte Szlovákia az egyik első olyan EU-tagállam, amely óvintézkedéseket foganatosít annak érdekében, hogy a harmadik hullám a lehető legenyhébb következményekkel járjon. Az ellenzéki képviselők bírálatára reagálva kijelentette: nem zárkózik el a jobb megoldások elől, de eddig még egy ilyet sem hallott.  

Az állam pénzjutalmakkal is motiválná az embereket az oltásra. Az oltási lottó és a hetente kisorsolt nyeremények ötletével Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter állt elő. Javasolta a közvetítői bónusz bevezetését is.

Bevezető

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter támogatja az ún. oltási lottót. Csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: mindenféle motivációt jónak tart.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment