Search by category:
Egyéb kategória

Elfogadták: Jön a Covid-lottó; jutalmat kapnak azok, akik rábeszélnek valakit az oltásra

Elfogadták: Jön a Covid-lottó; jutalmat kapnak azok, akik rábeszélnek valakit az oltásra
Mészáros Richárd
2021. 07. 02., p – 11:24

2021. július 2., péntek – 11:58
Friss ikon
Off

Törzs

A sorsolásban az oltottak vehetnék részt. Azok, akik mindkét dózist megkapták, dupla eséllyel indulnak. A Johnson&Johnson egydózisú vakcinát kapták, automatikusan két „szelvénnyel” kerülnek a sorsolásba.

A Covid-lottó során legalább 6 240 nyereményt osztanak ki, amelyet a kisorsolástól számított 30 napon belül fizet ki a pénzügyminisztérium. Erre a célra 600 ezer és 1,5 millió közötti összeget, legfeljebb pedig 2 millió eurót költenének el hetente.

Ugyancsak jutalomban részesülnek azok, akik rábeszélnek valakit az oltásra. Feltétel, hogy az ajánlott személy idősebb legyen 18 évnél, valamint az oltást július 1. és október 31. között abszolválja. A bónuszt november 30-ig fizetik ki. Egy személy legfeljebb 50 személyt ajánlhat.

Amennyiben az így beoltott személy 50 év alatti, 30 euró jár az ajánlásért, ha 50 és 60 év között van, akkor 60 euró, ha hatvan évnél idősebb, akkor pedig 90 euró.

Bevezető
Pozsony |

Az állam pénzjutalomban részesíti azokat, akik rábeszélnek valakit az oltásra. Az oltott személyek részt vehetnek a Covid-lottón, mindkét vakcinadózis esetén duplájára nő az esély – döntött a parlament pénteken. A javaslatot a jelenlévő 78 képviselőből 77 támogatta.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment