Search by category:
Egyéb kategória

Osztrák Nagydíj – Nemzetközi sajtóvisszhang: Oranje-parti, Verstappen a király

Osztrák Nagydíj – Nemzetközi sajtóvisszhang: Oranje-parti, Verstappen a király
Hegedűs Norbert
2021. 07. 05., h – 12:51

2021. július 5., hétfő – 13:44
Friss ikon
Off

Törzs

Németország:
    ————
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
„Szóló Spielbergben. Max Verstappen ismét győzött, és növelte előnyét Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben. Egy verseny tele büntetőcédulákkal.”
    Frankfurter Rundschau:
„Max Verstappen magasba emelt öklökkel köszöntötte az extázisban ünneplő holland szurkolókat. A Red Bull versenyzője két hét alatt három futamot nyert és 32 pontra növelte az előnyét az összetettben a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben.”
    Süddeutsche Zeitung:
„Oranje-parti Stájerországban. Max Verstappen a második futamot is megnyerte a Red Bull Ringen, ezúttal még fölényesebben, mint egy hete. Lewis Hamilton csak negyedik lett, Lando Norris pedig szenzációs versenyzéssel harmadiknak hozta célba a McLarent.”

    Nagy-Britannia:
    —————
    The Telegraph:
„Hamiltonnak tulajdonképpen másodiknak kellett volna lennie a Red Bull Ringen, mégis negyedikként ért csak célba.”
    The Guardian:
„+Campione+, skandálták a holland szurkolók a Red Bull Ringen, miután Max Verstappen hibátlan teljesítménnyel megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Ha a holland versenyző így folytatja, a címvédő Lewis Hamiltonnak pedig továbbra is problémái lesznek, akkor Verstappen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után hosszú ünneplést rendezhet.”

    Olaszország:
    ————
    Gazzetta dello Sport:
„Csodálatosan unalmas verseny volt ez Ausztriában, ahol Max Verstappen a legyőzhetetlen uralkodó szerepében a múlt hetihez hasonló, fölényes győzelmet aratott. Az egyetlen különbséget múlt vasárnaphoz képest a közönség jelentette, ezúttal ugyanis 70 ezer rajongó énekelt és táncolt a holland sztárnak.”
    Corriere dello Sport:
„Verstappen átvette Hamilton szerepét. A Red Bull szárnyal. A Mercedes pedig már nem az a mágikus csapat, amelyet megismertünk.”
    Il Messaggero:
„Verstappen, Ausztria ura. SuperMax Hamiltonná változott, a brit címvédő pedig karmok nélküli kismacskává.”
    La Stampa:
„Verstappen úgy nyeri a futamokat, ahogyan tavaly Hamilton tette. Mestermunka volt, a holland versenyző a rajttól a célig dominált.”

    Spanyolország:
    ————–
    Marca:
„Max Verstappen beváltotta a hozzá fűzött reményeket és még a vártnál is magabiztosabban nyerte meg az Osztrák Nagydíjat.”

    Ausztria:
    ———
    Kronen Zeitung:
„Verstappen király összerakta a spielbergi dupla sikert.”
    Kurier:
„Verstappen pályafutása 15. F1-es futamgyőzelmét ünnepelhette, idén már az ötödiket, és sorozatban a harmadikat. Négy spielbergi diadallal ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb versenyzője a Red Bull Ringen.”

    Svájc:
    ——
    Blick:
„Verstappen megint túl gyors volt a Mercedes számára.”

Bevezető

A nemzetközi sajtó Oranje-partiként jellemezte a Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét ünneplő szurkolók miatt a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, az összetettben 32 pontos előnnyel vezető Verstappent pedig a spielbergi versenypálya urának és királyának nevezte.  

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment