Search by category:
Egyéb kategória

A raktáron lévő antigéntesztek legalább 2022-ig felhasználhatók

A raktáron lévő antigéntesztek legalább 2022-ig felhasználhatók
Mészáros Richárd
2021. 07. 06., k – 15:19

2021. július 6., kedd – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

Natália Petríková, a tartalékalap munkatársa megerősítette, hogy az állami raktárakban 12 millió antigénteszt található.

Az egészségügyi tárca közleménye szerint jelenleg 120 mobil mintavételi helyen biztosítják a PCR-tesztelést országszerte. A tesztelőpontokon naponta 30 000 személyt képesek letesztelni.

„A járványügyi helyzet romlása esetén a minisztérium 24 órán belül képes lenne 200-ra növelni a PCR-tesztelőpontok számát” – közölte a szóvivő, hozzátéve: javallat esetén a teszt ingyenes. Eliášová szerint alternatív megoldás lehet a 76 mobil tesztelőegység.

Az antigéntesztelés már nem ingyenes. A tesztelőpontok listája megtalálható az egészségügyi tárca honlapján. Az előzetes tervek szerint a gyógyszertárakban is lehet majd abszolválni az antigén-szűrővizsgálatot.

Bevezető
Pozsony |

Az Állami Tartalékalap raktáraiban található antigéntesztek lejárati ideje 2022, illetve 2023 – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője kedden. Hozzátette: ezeket a teszteket arra az esetre tették félre, ha ismét romlani kezdene a járványhelyzet.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment