Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Kiderült, miért „lángolt a tenger” a Mexikói-öbölben

VIDEÓ: Kiderült, miért „lángolt a tenger” a Mexikói-öbölben
Mészáros Richárd
2021. 07. 06., k – 08:17

2021. július 6., kedd – 08:44
Friss ikon
Off

Törzs

A furcsa eset a hét végén történt, a helikopterről készített felvétel bejárta a világsajtót, egyes internetes portálok pedig úgy fogalmaztak, hogy a lávaszerűen fortyogó és lángoló tenger látványa olyan volt, mintha megnyílt volna a „pokol kapuja”.

A Pemex tájékoztatása szerint az erős, eső kíséretében érkezett vihar és villámlás miatt a múlt pénteken le kellett állítani a termelést a Ku-Maloob-Zaap olajmezőn. Az egyi fúrótorony közelében azonban egy víz alatti csőből kiszivárgott földgáz felgyülemlett a tengerfenéken, és amikor a felszínre tört, minden valószínűség szerint villámcsapás érte, és meggyulladt. A Pemex több tűzoltóhajót küldött a helyszínre, több mint öt óra alatt sikerült eloltaniuk a „lángoló tengert”.

Senkinek sem esett baja, és olaj sem került a tengerbe. A Pemex közölte, hogy vizsgálja a gázszivárgás okát.

Bevezető

Ritka események szerencsétlen láncolata miatt „égett a tenger” a minap a Mexikói-öbölben egy olajfúrótorony közelében: a viharban megrepedt egy tengerfenéki gázvezeték, a felszínre törő gázt pedig egy villámcsapás lángra lobbantotta – közölte hétfőn a Pemex mexikói állami olajipari vállalat.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment