Search by category:
Egyéb kategória

A Sme rodina képviselője feljelentette Érsekújvár polgármesterét

A Sme rodina képviselője feljelentette Érsekújvár polgármesterét
Mészáros Richárd
2021. 07. 09., p – 23:21

2021. július 10., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Linhart az állítja, a városi hivatal volt és jelenlegi alkalmazottaitól kapott levelet, amelyben a polgármester állítólagos korrupciós ügyeiről írnak. „A város vagyonával való állítólagos visszaélésekről és az éveken át tartó gyanús tranzakciókról szóló levél másolatát elküldtem a belügyminiszternek is, akit az ügy alapos kivizsgálására kérek” – mondta Linhart, aki szerint a levél tucatnyi állítólagos csalásról, gyanús tranzakciókról és a közpénzekkel való visszaélésről tartalmaz részletes információkat.

A képviselő közölte, neki személyesen is negatív tapasztalatai vannak a polgármesterrel. „A polgármester vulgáris megjegyzéseket tett a személyemre egy ülésen más tisztségviselők jelenlétében, csupán azért, mert megosztottam egy fogyatékkal élő polgár bejegyzését, aki lopással és csalással vádolta meg Klein Ottokárt. A bejelentő azzal vádolta meg a polgármestert, hogy csalással jutott hozzá több lakáshoz is” – mondta Linhart. A képviselő azt állítja, megfenyegették, miután kiderült, hogy feljelentést tett a polgármester által elkövetett, az érsekújvári Korzo Szállodával kapcsolatos állítólagos csalás miatt.

„Beteg emberekről nem nyilatkozom” – reagált a vádakra a polgármester. Klein úgy látja, Linhart akciója nem más, mint az önkormányzati politikába való belépésének előkészítő kampánya. „Majd akkor nyilatkozom a feljelentéssel kapcsolatban, ha aktuális lesz” – zárta Klein.

Bevezető

Patrick Linhart (Sme rodina) parlamenti képviselő korrupció és fenyegetés miatt feljelentést tett Klein Ottokár (független), Érsekújvár polgármestere ellen. „Bűncselekmény gyanúja miatt érkezett feljelentés az érsekújvári rendőrségre. A feljelentés egyik pontjában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség illetékes, a másik pontban az udvardi endőrkapitányság jár el” – tájékoztatott Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment