Search by category:
Egyéb kategória

A 12 éven aluliaknak nem kell regisztrálniuk az eHranicába

A 12 éven aluliaknak nem kell regisztrálniuk az eHranicába
Mészáros Richárd
2021. 07. 10., szo – 13:21

2021. július 10., szombat – 13:35
Friss ikon
Off

Törzs

Ugyancsak nem kell regisztrálniuk az ingázókat, valamint a határtól számított 100 kilométeren belül, külföldön élő szlovák állampolgárokat kísérő gyerekeknek. A 12 és 18 év közötti gyerekeket regisztrálni kell a rendszerbe, augusztus 9-ig azonban ezt elég egyszer megtenni. Negatív tesztre az ő esetükben sincs szükség. 

Ha a 18 éven aluli határátlépő olyan személy kíséretében utazik, aki be van oltva, vagy valamely más módon mentesül a karanténkötelezettség alól, az rá sem vonatkozik. 

Ha a 12 évnél fiatalabb utazó olyan személlyel lépi át a határt, aki nem kapta meg az oltást, nincs szüksége negatív tesztre, a karantén pedig számára akkor ér véget, amikor a vele azonos háztartásban élőknek. Ha a 12 év aluli két másik személlyel lépi át a határt, akik közül az egyik oltott, a másik nem, a gyereknek az oltatlan személlyel karanténba kell vonulnia.

Ha a 12 és 18 éven közötti személy legalább a vakcina első adagját megkapta, nem kell karanténba vonulnia.

Bevezető

A 12 évnél fiatalabb gyermekeket nem kell regisztrálni az eHranica-rendszerbe – emlékeztetett a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szombaton. A határátlépéskor negatív PCR-tesztet sem kell felmutatniuk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment