Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Ha elviszi a szél a háztetőt

Téma a VASÁRNAPBAN: Ha elviszi a szél a háztetőt
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 07. 12., h – 09:46

2021. július 12., hétfő – 09:46
Friss ikon
Off

Törzs

De vajon viharkár, árvíz és természeti katasztrófák esetén is fizet a biztosító? Mire kell ügyelniük a károsultaknak, hogy valóban kapjanak kártérítést, és melyek lehetnek a kizáró okok? Mindezekről Viola Tibor pénzügyi tanácsadót kérdeztük.

 

Amióta ilyen szélsőséges az időjárás, több a felhőszakadás, árvíz, vihar, villámcsapás, megnőtt az ingatlanbiztosítások iránti érdeklődés? Minden biztosítónak van természeti katasztrófákra vonatkozó csomagja? Villámcsapás okozta kár esetén csak akkor fizet a biztosító, ha a házon volt villámhárító? Mennyi egy természeti katasztrófákra vonatkozó alapcsomag ára? Ha egyszer bebiztosítottuk, nyugodtan hátradőlhetünk? Mondhatnák kár esetén a biztosítók, hogy erre nem vonatkoznak a szerződések? Az ingatlanbiztosítás esetén is el kell telnie bizonyos időnek, amíg az ügyfél kártérítésre jogosult, mint az egészségbiztosításnál? Alapszabály, hogy a legjobb semmihez nem nyúlni, amíg nem látta a biztosító szakembere? Adott, hogy milyen erősségű szélnek kell fújnia, mennyi csapadéknak lehullania, hogy kártérítési igényt lehessen benyújtani? Mi minden fér bele a kártérítésbe? A kert is az ingatlanhoz tartozik? Mire ügyeljünk, amikor ingatlanbiztosítást kötünk?

Vrabec Mária interjújában ezekre a kérdésekre is választ kapnak a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

A június 24-i pusztító erejű morvaországi tornádó után biztosan sokan kötöttek ingatlanbiztosítást, akik addig még nem tették meg.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment