Search by category:
Egyéb kategória

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: A bolygó krónikása

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: A bolygó krónikása
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 07. 12., h – 09:47

2021. július 12., hétfő – 09:47
Friss ikon
Off

Törzs

A szomszédos Csehországban mégis megesett. A történtek okozója pedig az a klímaváltozás, amely az egykori amerikai elnök, Donald Trump szerint valójában nem is létezik. A hosszú ideig szinte láthatatlanul munkálkodó ellenséget senki sem vette elég komolyan. Van azonban valaki, aki évek óta igyekszik meggyőzni minket arról, hogy kifutunk az időből.

Sir David Attenborough angol természettudós neve ismerősen csenghet, hiszen életünk különböző szakaszaiban mindannyiunk nappalijába beköltözött. Nagyszüleink emlékezetében ifjú titánként van jelen. Szüleink szemében az a tiszteletreméltó úr, aki valami olyat mutatott nekik, amit addig senki. Számunkra pedig olyan, akár egy kedves nagypapa, akinek csüngünk minden szaván, mert az életigazságokat, amelyeket igyekszik továbbadni, nemcsak hallgatni érdemes, hanem megszívlelni is.

 

Milyen volt fiatalkorában? Mikor mélyült el a természet iránti szeretete? Hogyan került a BBC-hez? Miért hagyta ott? Mennyire vett részt a családja a nem mindennapi életmódban? Mennyit változott a világ az életében? Mit mondd Sir David Attenborough a világról? Mely tanácsát érdemes megfogadnunk?

Tilajcsík Dóra írásában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Pár héttel ezelőttig elképzelni sem tudtuk, hogy valaha testközelből átéljük egy tornádó tombolását.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment