Search by category:
Egyéb kategória

Első- és másodfokú riasztás – hol a hőség, hol a viharok miatt

Első- és másodfokú riasztás – hol a hőség, hol a viharok miatt
Mészáros Richárd
2021. 07. 13., k – 22:17

2021. július 14., szerda – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Szerdán az ország területének nagy részén viharokkal kell számolni. A déli-délkeleti régiókban folytatódik a kánikula, a levegő hőmérséklete helyenként akár 37 Celsius-fokig is emelkedhet – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Az elsőfokú viharriasztás minden megyét érint. „A viharokat rövid, heves záporok kísérhetik. Akár 20–40 mm mennyiségű csapadék is lezúdulhat, a széllökések sebessége pedig helyenként elérheti a 65–85 km/órát” – figyelmeztetnek a meteorológusok. A viharok következtében átmenetileg megemelkedhet a kisebb vízfolyások vízszintje, a víz eláraszthatja a pincéket és az aluljárókat.

01

Besztercebánya és Eperjes megyében szerda délután elsőfokú hőségriasztás lesz érvényben. Akár 34 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. „A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi szervezet egészséges működésére, a fizikai aktivitásokra, valamint növeli a tűz keletkezésének kockázatát is” – figyelmeztetnek a meteorológusok.

Kassa megyére másodfokú riasztást adott ki a hidrometeorológiai intézet. A levegő hőmérséklete a délutáni órákban helyenként elérheti a 37 Celsius-fokot.

02

(TASR, SHMÚ)

Bevezető

Mutatjuk, hol és mire számíthatunk.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment