Search by category:
Egyéb kategória

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében
Balaskó Réka
2021. 07. 13., k – 14:31

2021. július 13., kedd – 15:49
Friss ikon
Off

Törzs

Az egykori Fradi vezért a 2018-as  büntetőfékezési ügyében bűnösnek találta a bíróság veszélyeztetés és rongálás bűncselekménye mellett. Ezért két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie – írja a Blikk

Az ügyben perdöntő bizonyíték volt a busz biztonsági kamerafelvétele. A büntetés kiszabása során súlyosbító körülménynek tekintették a sebességtúllépést, a záróvonal átlépését, illetve a vádlott közlekedési előéletét.

HVG beszámolója szerint „Berki az ügyész szavai alatt javarészt a telefonját nyomkodta és nem mutatott különösebb figyelmet, hasonlóan viselkedett azután is, mikor ügyvédje ismertette az álláspontjukat.”

Berki védőügyvédje szerint a baleset csak „a körülmények szerencsétlen állása miatt” történt, és kérte, hogy mentsék fel. Enyhítő tényezőként sorolta fel védence büntetlen előéletét, az időmúlást és azt, hogy úton van az exfocista második gyermeke, így felesége keresőképtelen lesz.

Berki az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, elmondta, hogy sajnálja, ami történt, de nem felelős a balesetért.

(br, 444)

Bevezető

A baleset 2018-ban történt, amikor Berki büntetőfékezett egy BKV-busz előtt, ami belehajtott az autójába.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment