Search by category:
Egyéb kategória

Keresztet vethetünk a pozsonyi turizmusra

Keresztet vethetünk a pozsonyi turizmusra
Nagy Roland
2021. 07. 14., sze – 16:53

2021. július 16., péntek – 17:14
Friss ikon
Off

Törzs

A járványügyi megszorítások miatt elmaradt külföldi vendégek már az elmúlt hónapokban is a pozsonyi szállodáknak és éttermeknek okozták a legnagyobb érvágást. Ezek így abban bíztak, hogy a késő tavaszi fokozatos enyhítéseknek köszönhetően idén valamivel jobb nyári szezonra számíthatnak. A Bratislava Tourist Board (BTB) idegenforgalmi szervezet igazgatótanácsa szerint azonban az elmúlt hetekben tapasztalt újabb szigorítások miatt elszálltak az ezzel kapcsolatos reményeik.

„Pozsony látogatottsága a megszorítások miatt látványosan zuhant, amire az itteni vállalkozások nem voltak felkészülve. A szabályokat ráadásul folyamatosan módosítgatják, ami miatt lehetetlenség előre tervezni, miközben az állami támogatások lassan érkeznek, és nem elég hatékonyak”

– állítja Vladimír Grežo, a BTB igazgatótanácsának az elnöke. Szerinte az ország többi régiójában vállalkozók sem lehetnek elégedettek. „Úgy gondoljuk, hogy Pozsony most azt éli át, amit ősszel az ország többi régiója sem kerülhet el. A turisták száma extrém módon esett vissza” – tette hozzá Grežo.

A BTB szerint a kormánynak már most fel kell készülnie arra, hogy újra nagyobb támogatásokra lesz szüksége az idegenforgalomnak a túléléshez. 

„Egyúttal azt is kérjük a kormánytól, hogy a járványügyi intézkedéseket ne mindig az utolsó pillanatban tegye közzé, a vállalkozásoknak ezekre így nincs idejük felkészülni”

– vallja Grežo. Martin Volek, a BTB alelnöke szerint idén eltemethetjük a pozsonyi turizmust. „Szívesen látunk minden szlovákiai családot a fővárosban, a pozsonyi turizmust azonban a külföldiek tartják fenn, akik a látogatóknak átlagosan a 70 százalékát teszi ki. A külföldi turisták száma Pozsonyban azonban már tavaly is 80 százalékkal esett vissza, az elmúlt napok megszorításai miatt pedig most is tömegesen mondják fel a korábbi foglalásaikat” – mondta Volek.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

A fővárosi szállodák, vendéglátóhelyek, idegenforgalmi vállalkozások abban bíztak, hogy legalább a nyári turistaszezonban hagyják őket levegőhöz jutni, úgy tűnik azonban, hogy a Heger-kabinet legújabb járványügyi megszorításai megadják nekik a kegyelemdöfést.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment