Search by category:
Egyéb kategória

Matovič cáfolta, hogy bármi köze lenne az antigénteszteket biztosító céghez

Matovič cáfolta, hogy bármi köze lenne az antigénteszteket biztosító céghez
Mészáros Richárd
2021. 07. 14., sze – 16:59

2021. július 14., szerda – 17:15
Friss ikon
Off

Törzs

Az antigéntesztek beszerzésének módját két ellenzéki politikus, Robert Fico, a Smer elnöke és Peter Pellegrini független képviselő, a parlamenten kívüli Hlas elnöke is bírálta. Janíková leszögezte: Igor Matovič (OĽaNO) volt kormányfő és pénzügyminiszter kizárta, hogy bármilyen módon kötődne ahhoz a nagyszombati  céghez, amely az antigénteszteket biztosította.

A szóvivő emlékeztetett: Fico és Pellegrini kormányaira volt jellemző, hogy a közbeszerzéseken „szedték meg” magukat. Ezt bizonyítja az a sok hozzájuk köthető jelölt is, akik most terheltként előzetes letartóztatásban vannak, és egymásra vallanak. Az állásfoglalás felidézi Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap volt igazgatójának ügyét is, aki ellen szintén büntetőeljárás van folyamatban. „Mindkettejüknek (Ficónak és Pellegrininek – a TASR megj.) azt javasoljuk, hogy a jelöltjeik által elkövetett bűncselekmények felderítése során működjenek együtt a rendőrséggel” – zárul az állásfoglalás.

Pellegrini távozásra szólította fel az Állami Tartalékalap igazgatóját és Matovičot is

Pozsony |

Peter Pellegrini volt kormányfő és a parlamenten kívüli Hlas párt elnöke távozásra szólította fel Ján Rudolfot, az Állami Tartalékalap (SŠHR) igazgatóját arra reagálva, hogy az intézmény egy nagyszombati cégtől vásárolt antigénteszteket.

Pellegrini kedden távozásra szólította fel Ján Rudolfot, az Állami Tartalékalap (SŠHR) igazgatóját, arra reagálva, hogy az intézmény egy nagyszombati cégtől vásárolt antigénteszteket. A Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) korábban megállapította, hogy a SŠHR az egyik tesztvásárlás alkalmával megsértette az átláthatóság és az egyenlő bánásmód elvét. A tartalékalap fellebbezett, a döntés tehát nem jogerős. Pellegrini Matovičot is távozásra szólította fel.

A Smer látni akarja az Eurolab Lambda nagyszombati cég könyvelését, melytől a kormány antigénteszteket vásárolt. A párt arra gyanakszik, hogy a kormány azért nem közvetlenül a dél-koreai cégtől, hanem a nagyszombati vállalat közvetítésével vásárolta meg a teszteket, mert így tudta „megszedni magát”. Fico szerint a nagyszombati cég vezetése kötődik Matovičhoz és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterhez is.

Bevezető
Pozsony |

A Kormányhivatal elutasítja, hogy a kormány „megszedte” volna magát a közbeszerzéseken. Az Állami Tartalékalap (SŠHR) ellen a tesztvásárlással kapcsolatban felhozott vádakra reagáló állásfoglalást Ľubica Janíková, Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szóvivője bocsátotta a TASR hírügynökség rendelkezésére szerdán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment