Search by category:
Egyéb kategória

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor
Hegedűs Norbert
2021. 07. 14., sze – 15:52

2021. július 14., szerda – 16:10
Friss ikon
Off

Törzs

A nyári tábort jelenlegi formájában 2008 óta rendezik meg minden évben, ám a hagyományai egészen 1928-ig nyúlnak vissza. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt a tábornak csak a „lite” verziója került megrendezésre. A fesztivál idén is lerövidített formában várja a látogatókat, és a szervezők előzetesen 1 000 főben korlátozták a résztvevők számát. Kocskovics Péter, a tábor főszervező-helyettese lapunknak elmondta, hogy elővételben elfogyott az ezer bérletes jegy, de felvették a kapcsolatot a rozsnyói járási közegészségügyi hivatallal, hogy a tábor hatalmas alapterületére való tekintettel tegyék lehetővé a napijegyek árusítását is. Amint erre a kérvényre választ kapnak, azt azonnal tudatják a tábor közösségi médiás felületein. Szintén a járványhelyzetre vezethető vissza, hogy idén nem lesz nagyszínpad. Kocskovics ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Covid-19 járvány miatt igyekeztek javítani a tábor higiéniás lehetőségein: a kulcsfontosságú pontokon kézfertőtlenítőket helyeztek el, illetve több wc-szigetet és kézmosási lehetőséget biztosítanak a látogatóknak.

A korlátozások ellenére az érkezők teljes értékű szórakozásra számíthatnak: a koncertek, előadások, foglalkozások ugyanúgy jelen lesznek, mint a korábbi években. A Kocsmakertben és a Szifon Teraszon szokás szerint váltják majd egymást a könnyűzenei előadók, a FolkSzögletben a népzene és a néptánc szerelmesei találják meg a kedvükre való muzsikát, a Szoba chillben pedig az alternatívabb zene kerül a főszerepbe. A komolyzene kedvelői a Korona Énekegyüttes komolyzenei sátrát kereshetik majd fel, a fényképezés szerelmeseinek a Hívd elő a Csacsit! analóg fotólabor önkéntesei segítenek majd eligazodni az analóg technikák útvesztőjében, a legkisebbeknek pedig idén is a GombaOvi biztosít felügyeletet és szórakozást. A Grendel-sátorban érdekes irodalmi beszélgetések várhatók, valamint idén saját helyszínt kapott a Diákhálózat, a DH-mólót ahol a szervezet az egész hét folyamán saját programokkal várja az érdeklődőket.

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor
2021. 07. 14., sze – 16:05
Hegedűs Norbert

Gallery images
gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

gombaszögi nyári tábor

Leírás

Hegedűs Norbert felvételei

Az érkezőket már a belépéskor egy újdonság várja: Domik Brigitta tervei alapján új arculatot kapott a tábor főbejárata. A légies, modern vasszerkezetet az építészekből álló zsűri a Diákhálózat és a Sine Metu Polgári Társulás pályázatára beérkezett 16 pályamű közül választotta ki.

A nulladik napon az érkezőket kis kellemetlenség is várta: a beléptető rendszer hibája miatt hosszú sorok alakultak ki a belépésnél.

Az idei Gombaszögi Nyári Táborban az Új Szónak két programja lesz. Csütörtökön 14:30-tól a Tóth Károly sátorban Perinfalvi Ritával beszélget lapunk munkatársa Sánta Szilárd. A téma a szerzőnő Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyve lesz. Pénteken 17:30-tól szintén a Tóth Károly Sátorban Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa Öllős László politológussal az MKP, az Híd és az Összefogás egyesüléséről, a szlovákiai magyar politika jövőjéről beszélget.

A pontos programot a gombaszog.sk weblapon, illetve a tábor közösségi médiás felületein tekinthetik meg az érdeklődők.

Bevezető

Szerdán a nulladik nappal kezdetét vette a Gombaszögi Nyári Tábor a gombaszögi kempingben.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment