Search by category:
Egyéb kategória

Jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben a pedofiltörvény miatt

Jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben a pedofiltörvény miatt
Balaskó Réka
2021. 07. 15., cs – 15:51

2021. július 15., csütörtök – 16:17
Friss ikon
Off

Törzs

A legutóbbi brüsszeli uniós csúcstalálkozón 16 állam- és kormányfő ítélte el a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetését, a múlt héten pedig az Európai Parlament hatalmas többséggel fogadott el egy állásfoglalást, amelyben bírálták a magyar jogszabályt. Ursula von der Leyen június 23-án azt mondta: „Ez a magyar törvény szégyen”.

A csütörtökön bejelentett eljárás megállapítja, hogy a törvény ellentmond a közösségi joganyagnak. Továbbá kötelezettségszegési eljárást is indítottak, mivel a Meseország mindenkié című könyv kiadóját a magyar hatóságok kötelezeték, hogy a borítón tüntesse fel, a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be. Az Európai Bizottság szerint ez sérti a szerző és a kiadó szólásszabadsághoz való jogát és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvet.

Mindkét esetben felmerült az, hogy a magyar hatóságok nem tudták megmagyarázni, az LMBTQ-tartalom miért és hogyan érinti hátrányosan a gyermekek fejlődését.

Magyarországnak két hónapja van a válaszadásra.

(br, 444, hvg)

Bevezető

Jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben a pedofiltörvény és egy mesekönyv megbüntetése miatt. A hvg.hu szerint ezt az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján jelentették be Brüsszelben.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment