Search by category:
Egyéb kategória

Kováčik nagyon szabadulna: 70 ezer euró óvadékot ajánlott fel

Kováčik nagyon szabadulna: 70 ezer euró óvadékot ajánlott fel
Hegedűs Norbert
2021. 07. 15., cs – 16:26

2021. július 15., csütörtök – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

A vádlott kérvényezte szabadlábra helyezését, a kérelmet Pamela Záleská bírónő ismertette a Speciális Büntetőbíróság tárgyalásán. Az ügyész nem ért egyet a szabadlábra helyezéssel.

Dušan Kováčik azzal érvel, hogy nem befolyásolta a tanúkat. „Tekintettel arra, hogy a vádirat értelmében a főtárgyaláson valamennyi kulcsfontosságú tanút meghallgatták, ahogyan azt az ügyész javasolta, úgy vélem, az őrizetben tartás oka megszűnt” – mondta. A további bűncselekmények elkövetésének kockázatával kapcsolatban rámutatott, hogy lemondott különleges ügyészi posztjáról, és már nem köztisztségviselő.

Rámutatott arra is, hogy már kilenc hónapja lesz, hogy őrizetbe vették, ami nemcsak őt, hanem a családját is érinti. „Az ügyész úr nemrégiben további számlákat zároltatott, ami miatt a feleségem, aki 85 éves édesapját ápolja, gyakorlatilag pénz nélkül maradt, mivel mindkettőnk fizetése ezekre a számlákra ment” – jegyezte meg.

Michal Šúrek, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt állítja, hogy Dušan Kováčik vizsgálati fogságban tartásának okai továbbra is fennállnak. „Fontos tény, hogy a bizonyítási eljárás még zárult le” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a vádiratban foglaltakat megerősítették. Megjegyezte, hogy Dušan Kováčikot két másik ügyben is meggyanúsították. Javasolta, hogy utasítsák el a szabadlábra helyezési kérelmet, valamint a felajánlott óvadékot.

A bíró csütörtök délelőtt megszakította és délutánra napolta el a főtárgyalást.

Dušan Kováčik volt különleges ügyész ellen bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, korrupció, hivatali hatalommal való visszaélés, valamint bizalmas információk veszélyeztetése miatt emeltek vádat. Ártatlannak vallotta magát.

Bevezető

Dušan Kováčik volt különleges ügyész azt állítja, megszűntek fogva tartásának okai, és javasolja, hogy elektronikus megfigyelőeszközzel vagy más eszközökkel helyettesítsék az előzetes letartóztatást. 70 ezer euró óvadékot ajánlott fel, ha zárolt bankszámláját ebből a célból feloldják.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment