Search by category:
Egyéb kategória

Tokió 2020 – Üzenetet hagyott az eltűnt ugandai súlyemelő: elszökött, hogy Japánban dolgozhasson

Tokió 2020 – Üzenetet hagyott az eltűnt ugandai súlyemelő: elszökött, hogy Japánban dolgozhasson
Hegedűs Norbert
2021. 07. 17., szo – 17:01

2021. július 17., szombat – 17:01
Friss ikon
Off

Törzs

A 20 éves Julius Ssekitoleko írásos üzenetében – a Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint – annyit rögzített: nem akar hazatérni.

„Nem térek vissza olyan országba, ahol annyira nehéz az élet. Japánban akarok dolgozni” – idézte a japán hírügynökség a versenyzőt, aki a hotelt elhagyva a feltételezések szerint vonatjegyet vásárolt és elindult Nagoya felé.

A súlyemelő az afrikai ország olimpiai küldöttségével egyetemben nem a fővárosban, hanem Izumisano városában szállt meg, ahol – mivel Japánba érkezésekor, csaknem négy hete két pozitív koronavírustesztet is produkált – elkülönítették a csapatot. Az ugandaiakat azóta is naponta vetik alá Covid-vizsgálatnak, ám a pénteki tesztelésen a kilencfős sportolói delegációból Ssekitoleko nem jelent meg. Társai ezután indultak a keresésére, szállodai szobájában azonban hűlt helyét találták, s ekkor értesítették a japán rendőrséget az eltűnéséről.
 

Bevezető

Levelet hagyott hátra az ugandai olimpiai csapatnak az a tagja, akinek pénteken hűlt helyét találták a szállodai szobájában. A súlyemelőt, mint eltűnt személyt, jelenleg is keresik a japán hatóságok.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment