Search by category:
Egyéb kategória

Meglepő módszerek enyhíthetik a hátfájást

Meglepő módszerek enyhíthetik a hátfájást
Hegedűs Norbert
2021. 07. 19., h – 14:19

2021. július 24., szombat – 17:08
Friss ikon
Off

Törzs

Akár merevségről, akár enyhe, akár erősebb fájdalomról van szó, sokszor nem egyetlen konkrét kezelés az, ami segít, hanem inkább néhány kisebb dolog és változtatás kombinációja.

Fontos, hogy a tartásunkon mindenképpen megpróbáljunk javítani. Próbáljuk meg elképzelni, hogy a fejünk tetejéhez egy héliumos lufit rögzítettek, amely felfelé húz, és így egyenesítsük a gerincünket. Ügyeljünk rá, hogy a vállunk ne essen előre, mert a gerinc így tudja megtartani azt a természetes görbületét, amire a megfelelő teherelosztáshoz és rezgéscsillapításhoz szüksége van – írja a healthista.com.

Ezért fontos a megfelelő párna

Arra is ügyeljünk, hogy hogyan és min alszunk. A túl puha matracon egy idő után biztosan fájni fog a derekunk. Ha a nyakfájás a gondunk, akkor próbáljunk meg addig kísérletezni, míg nem találunk olyan párnát, ami megfelelően támogatja – mindenki esetében egyedi, hogy mekkora méret és forma a legmegfelelőbb. Ha az oldalunkon alszunk, akkor nagyon jó ötlet egy párnát tenni a térdeink közé, amely tehermentesítheti a derekat és a csípőt.

Így sportoljunk

Végezzünk kifejezetten a vázizomzatot erősítő edzést, amely stabilizálja a vázizomzatot és a gerinc körüli izmokat. A jóga és a pilates is szuper választás, főleg akkor, ha hagyományos súlyzós edzéssel kombináljuk, amellyel megerősítjük a kar, a has, a far, a comb és a vádlik izmait is. Ez segít megőrizni a megfelelő tartást. Ügyeljünk a nyújtásra, hogy megmaradjon az izmok és ízületek mobilitása.

Számít a cipő is

Arra is figyeljünk, hogy ne hordjunk teljesen lapos talpú cipőt és papucsot hosszú ideig, mert ettől nemcsak a térdünk, hanem a derekunk és a hátunk is megfájdulhat.

Olyan cipőt vegyünk, amibe szükség esetén talpbetétet is tehetünk, és jól tartja a bokánkat, mivel ez is sokat segíthet a gerinc tehermentesítésében.

Ne üljünk egyszerre 20-30 percnél többet! Félóránként álljunk fel az asztalunktól, nyújtsunk, sétáljunk, hogy ne merevedjenek be az izmaink. Ha tehetjük, szerezzünk be egy olyan asztalt, aminél állva és ülve is dolgozhatunk – az álló asztalok sokat segíthetnek a porckorongok tehermentesítésében.

(hazipatika)

Bevezető

A hátfájás az egyik leggyakoribb fizikai probléma, amivel az emberek nagy része élete során legalább egyszer-kétszer találkozik.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment