Search by category:
Egyéb kategória

Milanová kinevezte a kisebbségi alap új igazgatóját

Milanová kinevezte a kisebbségi alap új igazgatóját
Hegedűs Norbert
2021. 07. 19., h – 15:45

2021. július 19., hétfő – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

A TASR hírügynökséget Michal Hajtol, a kulturális minisztérium munkatársa tájékoztatta hétfőn.
Kotvanová kinevezését a KKA élére egy hét tagú bizottság javasolta a kulturális miniszternek. Ez utóbbi a június 22-i nyilvános meghallgatást követően három jelölt közül választotta ki Kotvanovát.

Az új igazgatónő már találkozott Molnár Norberttel, a KKA előző igazgatójával. Egyeztettek a további lépésekről, hogy az alap normál üzemmódban működhessen tovább.

Kotvanová 2013 óta dolgozik a kisebbségi kormánybiztos hivatalánál, korábban a kormánybiztosi iroda igazgatója, majd a nemzeti kisebbségjogi főosztály igazgatója volt. Emellett a nemzeti kisebbségek és etnikai csoportok bizottságának titkára is.

A KKA egy független közintézmény. Küldetése a nemzeti kisebbségek kultúrájának és tudományos tevékenységének támogatása és ösztönzése, elsősorban támogatási mechanizmusok létrehozása által.  

Bevezető

Alena Kotvanová, a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) új igazgatója augusztus 1-jén lép hivatalba. Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter addig átmenetileg Dagmar Čerťanská gazdasági igazgatót bízta meg az alap vezetésével.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment