Search by category:
Egyéb kategória

Az adózók által küldött levelek tucatjai végzik naponta a kukában a szlovákiai adóhivataloknál

Az adózók által küldött levelek tucatjai végzik naponta a kukában a szlovákiai adóhivataloknál
Molnár Iván
2021. 07. 20., k – 17:39

2021. július 21., szerda – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Naponta tucatjával érkeznek az adóhivatalokhoz az olyan e-mailek, amelyekben a befizetett adóról szóló igazolást igényelnek, meg szeretnék tudni, hogy valóban megérkezett-e hozzánk az általuk beadott adóbevallás, vagy arra kíváncsiak, hogy jól töltötték-e ki az adóbevallást. Nem minden ilyen levélre tudunk azonban válaszolni” – mondta el Martina Rybanská, a központi adó- és vámhivatal szóvivője.

Az adóhivatalok címére elküldött levelek gyakran a legalapvetőbb személyes adatokat sem tartalmazzák, így egyszerűen képtelenség azonosítani a feladókat. Ez azonban csak az egyik hiba. „Ennél sokkal fontosabb, hogy tavaly októbertől az adózók már nem kommunikálhatnak kizárólag az adóhivatalok címére elküldött e-mailben. A koronavírus-járvány miatt korábban ezt lehetővé tették, az ezzel kapcsolatos rendelet azonban már nem érvényes. „Akik nem elektronikus úton tartják a kapcsolatot az adóhivatalokkal, azoknak az e-mailben elküldött beadványaikat öt napon belül levélben is el kell küldeniük, egyébként úgy tekintünk rájuk, mint ha el sem küldték volna. Akiknek pedig már kötelező az elektronikus kapcsolattartás, azok a beadványaikat a központi adó- és vámhivatal portálján (www.financnasprava.sk) vagy a közigazgatási portálon (www.slovensko.sk) keresztül küldhetik el” – mondta el Rybanská. Akik olyan információhoz szeretnének hozzájutni, amely az adótitok hatálya alá esik, azoknak mindenképp azonosítaniuk kell magukat. Az adózással kapcsolatos kérdéseket Rybanská szerint azonban az adóhivatal telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is feltehetjük minden munkanapon reggel nyolctól délután négyig a 048/43 17 222-es telefonszámon.

Bevezető
Pozsony |

A szlovákiai adózók tömegesen árasztják el az adóhivatalokat olyan e-mailekkel, amelyekkel azok nem tudnak mit kezdeni. A központi adó- és vámhivatal ezért közzétette azokat a hibákat, amelyeket a leggyakrabban követünk el.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment