Search by category:
Egyéb kategória

Vizsgálat indult a kisfiú halála miatt a fürdőben

Vizsgálat indult a kisfiú halála miatt a fürdőben
Ibos Emese
2021. 07. 23., p – 09:09

2021. július 23., péntek – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Paraméter hírportál tájékoztatott arról, hogy életét vesztette egy 13 éves fiú, aki a hónap elején súlyos sérülést szenvedett a dunaszerdahelyi fürdőben. Somogyi Gábor, a fürdő igazgatója lapunknak elmondta, hogy a fiú ott ugrott be a medencébe, ahol mindössze 1 méter mély volt a víz, ennek következtében elmozdult és eltörött a csigolyája. „Mi mindent megtettünk. A munkatársaink feladata, hogy stabilizálják a helyzetet, amíg nem érkezik szakavatott segítség. Próbálták újraéleszteni a fiút, azonnal mentőt hívtunk, ami 10 percen belül kiért, stabil állapotban vitték el helikopterrel Pozsonyba, ahol gépekkel tartották életben, de már nem tért magához” – mondta a szomorú esetről Somogyi Gábor. Az egyik kamera rögzítette az esetet, a fürdőben vizsgálat indult, a rendőrség munkatársai beszéltek a tanúkkal és a helyszínen lévő alkalmazottakkal, úszómesterekkel.
A szerencsétlen eset kapcsán sokan teszik fel a kérdést, hogy hogyan lehetett volna megelőzni a bajt, van-e elegendő úszómester a medencék körül. Az igazgató leszögezte, hogy kötelességük gondoskodni a megfelelő számú úszómesterről. Ők folyamatosan figyelnek és rendre intik a vendégeket, amikor kihágást látnak. „Az úszómester azért van ott, hogy felügyeljen, a legfontosabb feladata a prevenció, hogy felhívja a figyelmet arra, ne ugráljunk a medencébe ott, ahol nem szabad, de preventív nem tud fütyülni. Ez nem egyszerű feladat, az emberek sokszor kevésbé fegyelmezettek, és addig, amíg komoly baj nem történik, nem akarják elhinni, hogy ennek valós veszélye van” – zárta Somogyi Gábor.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Hiába próbálták újraéleszteni a fürdő alkalmazottai azt a balesetet szenvedett kisfiút, aki a hónap elején egy szerencsétlen medencébe ugrást követően megsérült és a kórházban elhunyt. Az eset miatt vizsgálat indult.

Címkék

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment