Search by category:
Egyéb kategória

Matovič végül engedett, indulhat az oltási kampány

Matovič végül engedett, indulhat az oltási kampány
Nagy Roland
2021. 07. 26., h – 16:37

2021. július 26., hétfő – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az utóbbi hetekben Igor Matovič pénzügyminiszter és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (mindketten OĽaNO) közt feszült volt a hangulat. Az egykori kormányfő többször is negatív hangnemben nyilatkozott az egészségügyi tárcavezetőről, a vakcinaprogram akadozását is a miniszter számlájára írta.

Az oltási hajlandóság Szlovákiában valóban csökkenni látszik, a Denník N napilap információi szerint az elektronikus váróteremben már csak alig több mint 9 ezren várakoznak a koronavírus elleni vakcina első dózisára. Az egészségügyi tárca legújabb adatai alapján Szlovákiában az emberek 41 százaléka kapta meg az első, 35 százaléka pedig a második adagot, vagyis a lakosság több mint fele még mindig nem tekinthető védettnek a járvánnyal szemben.
 

 

Az oltási kedv növelésére az egészségügyi minisztérium újabb oltási kampányt indított, a megszervezését és végrehajtását azonban már egy profi reklámügynökségre bízta. A tárca már hetekkel ezelőtt előkészítette a pályázatot, ám a pénzügyminisztérium sokáig nem biztosította az ehhez szükséges anyagi forrásokat. Vladimír Lengvarský újságírói kérdésre vallotta be, hogy az általa vezetett minisztérium már elküldte a szükséges dokumentumokat a pénzügyi tárcához, de egyelőre nem kaptak választ. 

Más lesz az új oltási kampány

Pozsony |

Az egészségügyi minisztérium már hetek egy új, átfogóbb oltási kampány elindításán dolgozik, de Vladimír Lengvarský (OĽaNO) tárcavezető még mindig nem tudta megmondani, hogy mikor kezdődhet el. A kampányt ezúttal egy professzionális reklámügynökség fogja elkészíteni.

Igor Matovič erre úgy reagált, hogy szerinte Lengvarskýék rendkívüli felszínes elemzést küldtek a pénzügyminisztériumba, amelyből hiányzott néhány fontos adat. Az exkormányfő az oltási kampánnyal kapcsolatban szkeptikusan fogalmazott, azt mondta, naivitásnak tartja, hogy néhány reklámfelület segítségével meggyőzik majd azokat, akik eddig ódzkodtak a készítmény beadásától. Az egészségügyi miniszterrel kapcsolatban megjegyezte:

„nem fogunk pénzzel tömni néhány kiválasztott sajtóterméket csak azért, hogy arról írjon, milyen kedves és jószívű a miniszter”.

A kritika ellenére a pénzügyminisztérium sajtóosztálya a hétvégén közleményben jelezte, 3,9 millió eurót különítettek el az egészségügyi tárca kampányára. Ugyanakkor hozzátették, hogy a források hatékony felhasználását szigorúan ellenőrizni fogják.

„Hangsúlyosan kérjük a tárcát, hogy a pénzt hatékonyan és célzottan költsék el, mert nem szeretnénk újabb összegeket a kukába dobni bármiféle hatás nélkül”

– jelentette ki Matovič.

A közleményben a tárca sajtóosztálya megjegyezte, rendkívül fontosnak tartják a kollektív immunitás kiépítését, ezért saját ötletekkel is előálltak az oltási kedv növelésére. Az egyik a Covid-lottó, a másik a közvetítői bónusz. A pénzügyminisztérium „kedvcsinálója” augusztus 1-én indul.

Bevezető
Pozsony |

A pénzügyminisztérium végül közel 3,9 millió eurót különített el az egészségügyi minisztérium által kezdeményezett oltási kampányra.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment