Search by category:
Egyéb kategória

Minden járás zöld, de néhány helyen még negatív tesztet kell felmutatni

Minden járás zöld, de néhány helyen még negatív tesztet kell felmutatni
Hegedűs Norbert
2021. 07. 26., h – 18:44

2021. július 26., hétfő – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

A 72 órásnál nem régebbi PCR- vagy LAMP-tesztet, illetve a 24 órásnál nem régebbi antigéntesztet az aquaparkok belső tereiben, a szolgáltatások igénybevételekor, a csúszdáknál, a fedett medencéknél szükséges felmutatni, de ez nem vonatkozik az öltözőkre, a zuhanyzókra, a vécékre. Szükséges a teszt a társasági összejöveteleken, például az lakodalmakon, a fogadásokon, a partikon és hasonló eseményeken.

Egyes sporteseményeken a szurkolók és a sportolók is csak negatív teszttel vehetnek részt, a szabályokat rendeletben határozta meg az ÚVZ.

A 12 évesnél idősebb gyerekektől 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek a táborokban.

24 órásnál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-teszteredményt kell felmutatni az olyan rendezvényeken is, ahol nem korlátozzák a résztvevők számát.

A 12 évnél fiatalabb gyerekeknek nem kell negatív teszteredményt vagy más igazolást felmutatniuk.

Bevezető

A COVID-automata szerint az ország valamennyi járása zöld, azaz megfigyelési szint van érvényben, de néhány helyen még negatív teszteredményt kell felmutatniuk azoknak a személyeknek, akik nincsenek beoltva, illetve nem estek át a betegségen – tájékoztatott Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment