Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Július Binder volt parlamenti képviselő

Elhunyt Július Binder volt parlamenti képviselő
Hegedűs Norbert
2021. 07. 27., k – 16:57

2021. július 27., kedd – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

Július Binder 1931. szeptember 12-én született Cseklészen. Pozsonyban a Szlovák Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán végzett, szakterülete vízmérnök. Emellett posztgraduális tanulmányokat folytatott az egészségügyi vízgazdálkodási struktúrák témában.

Húsz évig dolgozott a pozsonyi Építőmérnöki Ipari Szakközépiskolában és a Mezőgazdasági Szakközépiskolában. Óraadó tanár volt a Szlovák Műszaki Egyetemen. Környezetvédelmi témákról tartott előadásokat az Egyesült Államokban, Kanadában, Venezuelában, Mexikóban, Dél-Afrikában, Kínában, Japánban és szinte az összes európai ország egyetemein és tudományos társaságainál.

1955-ben kezdett dolgozni a pozsonyi Hydroprojektben, ahol 36 évet töltött tervezőként, gyártási helyettesként és a vállalat főmérnökeként. 1991 januárjától 1998 január végéig a Vízépítő Vállalatnál dolgozott.

(pluska)

Bevezető

Életének kilencvenedik évében, július 26-án meghalt Július Binder volt vízgazdálkodó, tervező, menedzser és a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának tagja. Fontos szerepet játszott a bősi vízerőmű építésében és befejezésében.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment