Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyban a lakosok közel 60%-a megkapta az első adag Covid-19 elleni oltást

Pozsonyban a lakosok közel 60%-a megkapta az első adag Covid-19 elleni oltást
Hegedűs Norbert
2021. 08. 02., h – 16:35

2021. augusztus 2., hétfő – 17:14
Friss ikon
Off

Törzs

A vakcina első adagját eddig 256 123 fővárosi lakos kapta meg, a másodikat pedig 235 933. Pozsony városának megvan az esélye arra, hogy elérje a közösségi immunitást a Covid-19 ellen. A városháza szerint a cél eléréséhez az kell, hogy a lakosság legalább 75 százaléka beoltassa magát (330 750 lakos). Ezt a határértéket a szakemberekkel való konzultáció után határozta meg a város.

„Ha lesz elég beoltott, akkor az ő ellenálló képességük az oltatlanokat is meg tudja védeni, mert nem lesznek meg a megfelelő feltételei annak, hogy a vírus közösségi szinten terjedjen” – állapította meg a pozsonyi önkormányzat.

A közösségi immunitás minél gyorsabb elérése érdekében a főváros a Pozsonyi Közlekedési Vállalattal együttműködve 60 egyéves előfizetést sorsol ki a tömegközlekedésre. Ezzel azokat akarják ösztönözni, akik még nem döntötték el, hogy beoltatják-e magukat a Covid-19 ellen, másrészt így akarják jutalmazni azokat, akik már túl vannak az oltáson.

Bevezető

Pozsonyban a lakosság 58 százaléka van beoltva a koronavírus elleni vakcina első adagjával. A második adagot a lakosok 54 százaléka kapta meg. Erről a főváros tájékoztatott az Egészségügyi Elemzések Intézetének és a Statisztikai Hivatalnak a hivatalos, július 30-i adataira hivatkozva.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment