Search by category:
Egyéb kategória

Vallo: A tüntetések miatt arra kértük a rendőrséget, hogy védje meg Pozsonyt

Vallo: A tüntetések miatt arra kértük a rendőrséget, hogy védje meg Pozsonyt
Hegedűs Norbert
2021. 08. 04., sze – 16:12

2021. augusztus 4., szerda – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A rendőrfőkapitány azt mondta, hozzá kell szoknunk ez effajta véleménynyilvánításokhoz is, melyek másokat korlátoznak. Ezt tiszteletben is tartjuk. Csakhogy járványhelyzetben óriási különbséget látok aközött, hogy valaki kinyilvánítja a véleményét, vagy pedig veszélynek teszi ki Pozsony lakosságának egészségét és biztonságát, ami újabb lezárásokat eredményezhet” – jelentette ki Vallo. Rámutatott, hogy a pozsonyiak többsége felelősen viselkedik a járvány várható harmadik hulláma előtt, figyel a járványügyi szakértők figyelmeztetésere és betartja a higiéniai és egyéb szabályokat.

„Ezért tiszteletet érdemelnek, nem pedig azt, hogy gyalázzák, leköpdössék őket és órákra megbénítsák az egész várost” – szögezte le Vallo.

Csütörtökön ismét az oltás, a tesztelés és a járványügyi intézkedések, továbbá az államfő, a kormány és a parlament ellen fognak tüntetni Pozsony központjában. A közösségi hálókon terjedő felhívások szerint a tüntetők reggeltől a kormányhivatal és az elnöki palota előtt fognak tüntetni és ismét fontos útvonalakat akarnak blokkolni. A fővárosi és az állami rendőrség is készül a tüntetésekre, az Óváros (Staré Mesto) önkormányzata biztonsági okokból két napra ismét bezárja a Grassalkovich-palota kertjét.

Bevezető

A csütörtökre (augusztus 5.) beharangozott újabb tüntetések miatt a főváros önkormányzata arra kérte a rendőrséget, hogy védje meg Pozsonyt – jelentette be Matúš Vallo főpolgármester azokra a felhívásokra hivatkozva, hogy a következő napokban az ország minden tájáról minél többen vonuljanak a fővárosba és akadályozzák a forgalmat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment