Search by category:
Egyéb kategória

Évia szigeten továbbra is terjed az erdőtűz, másutt talán sikerül megfékezni Görögországban

Évia szigeten továbbra is terjed az erdőtűz, másutt talán sikerül megfékezni Görögországban
Hegedűs Norbert
2021. 08. 09., h – 13:26

2021. augusztus 9., hétfő – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Évia kormányzóhelyettese az AFP hírügynökség jelentése szerint azt mondta: a helyzet továbbra is válságos, és az oltáshoz nem áll rendelkezésre elég ember – hivatásos vagy önkéntes tűzoltó – és műszaki eszköz. Már legalább 35 ezer hektárnyi terület égett le, és további több száz ház semmisült meg – tette hozzá.

Vasárnap napközben, az éjszaka és még hétfőn is többtucatnyi embert menekítettek el a szigetről kompokkal. A lakosok azonban a közelben akarnak maradni, így a kompokon várják ki, amíg visszatérhetnek.

Annyit sikerült elérni Évián, hogy Pefki északi falu legnagyobb része valószínűleg megmenekült – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Az ország más részein már legalább nem terjednek a tüzek, a tűzoltóknak sikerült megállítaniuk őket, és bíznak abban, hogy ez így is marad.

Görögországban 56 ezer hektárnyi terület égett le az elmúlt tíz napban az európai erdőtűz-információs rendszer (EFFIS) adatai szerint. 2008 és 2020 között minden évnek ugyanebben a szakában átlagosan 1700 hektárnyi növényzet pusztult el tűzben.

Bevezető

A második legnagyobb görög szigeten, Évián még hétfőn is megállíthatatlannak tűnően terjedt az erdőtűz, és több száz embert kellett kimenekíteni otthonából, míg a hatóságok szerint az ország más részein talán már sikerül megállítani a tüzeket.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment