Search by category:
Egyéb kategória

Már nemcsak a Föld lesz tele reklámokkal, hanem az űr is

Már nemcsak a Föld lesz tele reklámokkal, hanem az űr is
Balaskó Réka
2021. 08. 09., h – 13:37

2021. augusztus 9., hétfő – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Space X a Geometric Energy Corporation (GEC) kanadai céggel együttműködve egy speciális műholdat visz az űrbe, amelyhez egy hatalmas hirdetőtáblát rögzítettek. Így ezzel megkezdődik az űrreklámok ideje – írja a Business Insider

Csakhogy a hirdetéseket nem fogjuk látni a Föld felszínéről, de a műhold oldalán lesz egy kamera, ami majd élőben közvetíti az adást.

A reklám aukció formájában fog működni, tehát aki többet fizet, azé lesz a hely.

Valami olyat próbálok elérni, ami demokratizálja az űrbe jutást, közben pedig decentralizálja a részvételt. Remélhetőleg az emberek majd nem pazarolják a pénzüket sértő dolgokra” – mondta Samuel Reid, a GEC igazgatója.

A hirdetésekhez tokenek formájában lehet majd hozzájutni, amelyekből összesen öt van: Gamma, Kappa, Beta, Rhoe és Xi. Minden token másért felelős. Például a Gamma a kijelző fényerejét szabályozza, a Xi pedig a hirdetés idejét. A tokenek ára azonban kriptovalutákban lesz meghatározva mint a Dogecoin vagy az Ethereum.

Reid szerint a műholdat a Falcon 9 indítja majd, mielőtt a Hold felé venné az irányt. Egyelőre nem világos, hogy pontosan melyik Falcon 9 küldetésről van szó, de annyi bizonyos, hogy a küldetés 2022-ben valósul meg.

 

(br, gizmodo)

Bevezető

A Space X bejelentette, hogy hirdetőtáblát visz az űrbe.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment