Search by category:
Egyéb kategória

Biztonságosabbá tennék a komáromi vasútállomást és környékét

Biztonságosabbá tennék a komáromi vasútállomást és környékét

Vataščin Péter

2023. 02. 09., cs – 13:34

Komárom |

A pályaudvarnál történt múlt heti késeléses esetet követően az önkormányzat – együttműködve több illetékes szervvel – megpróbálja elejét venni a hasonló támadásoknak.

Amint arról lapunk is beszámolt, február 3-án röviddel este tíz óra után megkéseltek egy 26 éves férfit Komáromban a vasútállomásnál. Életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az elkövető egy 22 éves gútai férfi volt, aki feltehetően tudatmódosító szer hatása alatt állt a támadás elkövetésekor.

Keszegh Béla (független) komáromi polgármester csütörtökön arról tájékoztatta a sajtót, hivatalos levélben – amelyet Hamran István országos rendőrfőkapitány és Roman Mikulec belügyminiszter is megkaptakkért szorosabb együttműködést a vasúti rendőrségtől. A szövegben felhívta a figyelmet arra, hogy a vasútállomás épületében a téli időszakban sokszor tartózkodhatnak problémás személyek. A városi rendőrség a környéken elsősorban az autóbusz-pályaudvart ellenőrzi. A vasúti rendőrségtől azt kéri, hogy fokozzák a jelenlétüket a vasútállomáson azokban az időszakokban, amikor a legsérülékenyebb csoportok – diákok és idősek – utaznak. A városvezetés emellett különféle tájékoztató feliratok kihelyezését is kéri. Ezeken feltüntetnék azokat az elérhetőségeket, amelyen a bajba jutott személy segítséget kérhet. Végezetül örömmel látnák a kamerarendszer bővítését. A monitorozásnál felajánlják a város rendőrség segítségét is, akik így gyakorlatilag azonnal közbe tudnának lépni, ha látnak valami gyanúsat a felvételeken.

A polgármester a sajtónak hozzátette, az önkormányzat is tervezi a buszállomásnál található kamerák számának bővítését. Az a tapasztalatuk, hogy problémás személyek eleve elkerülik azokat a területeket, amelyek kamerás megfigyelés alatt állnak. Hozzátette, sajnos nem lehet teljes mértékben kiküszöbölni a múlt hetihez hasonló eseteket, ha például valaki tudatmódosító szerek hatása alatt cselekszik – ennek ellenére mindent meg kell tenniük az illetékeseknek az utazók biztonságának növeléséért. Febuár 13-án Keszegh Béla személyesen is egyeztet Hamran István országos rendőrfőkapitánnyal. Hozzáfűzte: sem az állami, sem a városi rendőrök nincsenek elegen. Az előbbieknek külön terhet jelent az elmúlt időszakban az, hogy mind a három komáromi hídnál figyelik a személyforgalmat az embercsempészet mértékének növekedése miatt.

Read More

Post Comment