Search by category:
Egyéb kategória

Istenkáromlásért kivégezhetnek egy 8 éves kisfiút Pakisztánban

Istenkáromlásért kivégezhetnek egy 8 éves kisfiút Pakisztánban
Balaskó Réka
2021. 08. 09., h – 15:47

2021. augusztus 9., hétfő – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Egy nyolcéves, hindu fiú lett a legfiatalabb pakisztáni, akit az ország történetében istenkáromlással vádolnak. A kisfiút azzal gyanúsítják, hogy szándékosan levizelte egy iskolai könyvtár szőnyegét, ahol vallásos könyveket tároltak. Az istenkáromlás Pakisztánban halálbüntetéssel is sújtható – írja a Guardian

 A család rejtőzködni kényszerül, mivel muszlimok csoportja megtámadott egy hindu templomot, miután a kisfiút óvadék ellenében szabadlábra helyezték. 

Még csak nincs is tisztában az istenkáromlással és tévesen keverték bele egy ilyen ügybe. Még mindig nem érti, hogy mi a bűne és miért volt börtönben egy hétig” – mondták a fiú hozzátartozói.

A család annyira retteg, hogy vissza sem akarnak térni a házukba.

A kisfiú esete a jogvédőket is sokkolta, mivel az, hogy valakit ilyen fiatalon megvádolnak, még Pakisztánban is példátlan.

Az országban gyakran visszaélnek az istenkáromlásról szóló törvényekkel, főleg a vallási kisebbségekkel szemben. Előfordul, hogy ha valakit nem is ítélnek el az ügyben, akkor később az utcán végeznek velük más etnikumból származó emberek – írja a 24.hu.

(br, 24.hu)

Bevezető

A fiút azzal gyanúsítják, hogy múlt hónapban szándékosan levizelte egy iskolai könyvtár szőnyegét, ahol vallásos könyveket tároltak, ezért akár halálbüntetéssel is sújthatják – írja a Guardian. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment