Search by category:
Egyéb kategória

A pandémia alatt tilos a kórházi betegek látogatása, lesznek kivételek

A pandémia alatt tilos a kórházi betegek látogatása, lesznek kivételek
Hegedűs Norbert
2021. 08. 12., cs – 15:54

2021. augusztus 12., csütörtök – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

Továbbra is kivételt fognak élvezni a betegek kenetét és az utolsó kenetet feladó papok. „Látogathatók lesznek a palliatív ellátásban részesülő személyek, a súlyos betegek és a haldoklók is” – közölte Marek Eliáš, az ÚVZ kommunikációs osztályának munkatársa. Hozzátette: a regionális közegészségügyi hivatalok (RÚVZ) a területi illetékességük korlátain belül enyhébb, vagy szigorúbb intézkedéseket is hozhatnak.

A látogatóktól vagy oltási igazolást (teljes védettség), vagy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR/LAMP tesztet, illetve 24 óránál nem régebbi antigén tesztet, vagy egy arról szóló igazolást fognak kérni, hogy az illető az elmúlt 180 napban átesett a COVID-19 betegségen. Elfogadják majd az uniós, digitális COVID igazolványt is.

Az ÚVZ csütörtökön tette közzé az első három olyan rendeletet, amelyek már az új COVID automatára reagálnak. Ezek a maszkviselésre, a kórházi látogatásokra és a pozitív teszteredményt produkáló személyek elkülönítésére vonatkoznak. Augusztus 16-án, hétfőn lépnek hatályba. Újdonság, hogy eltörölték a vakcina hatóidejének felső határát, amely eddig 12 hónap volt.

Bevezető

A világjárvány idején tilos a kórházi betegek látogatása, leszámítva a kivételes eseteket. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) legfrissebb rendeletéből következik, melyet csütörtökön tettek közzé.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment