Search by category:
Egyéb kategória

Az államfő köszöntet mondott mindenkinek, aki beoltatta magát

Az államfő köszöntet mondott mindenkinek, aki beoltatta magát
Hegedűs Norbert
2021. 08. 12., cs – 17:20

2021. augusztus 12., csütörtök – 18:13
Friss ikon
Off

Törzs

Az államfő felhívta a figyelmet az oltás társadalmi előnyeire. „A beoltott személyek esetében kisebb a vírus továbbterjedésének kockázata, nem terhelik le az egészségügyi rendszert, mert nincs szükségük a COVID-19 által követelt nehéz gyógykezelésre, és egyben hozzásegítenek ahhoz is, hogy elkerüljük a legkeményebb korlátozó intézkedéseket, aminek köszönhetően a gazdaságunk, a szolgáltatások, a sport és a kultúra tovább működhet a küszöbön álló járványhullám idején is” – fejtette ki az elnök asszony a közösségi hálón.

Čaputová felidézte a virológusok megállapítását, miszerint előbb vagy utóbb mindenki megszerzi az immunitást, de választhatunk, hogy milyen módon: a védőoltás által jutunk hozzá, vagy úgy, hogy átesünk a betegségen. Ezzel kapcsolatban rámutatott a súlyos szövődmények és a halálos kimenetel kockázatára.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő köszönetet mondott mindenkinek, aki beoltatta magát a COVID-19 betegség ellen. Az elnök asszony az egészségügyi minisztérium közleményére reagált, mely szerint a vakcina első adagját eddig a felnőtt lakosság 50 százaléka vette fel, ami több mint 2 300 000 főt jelent.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment