Search by category:
Egyéb kategória

Klenócra látogatott Heger, az oltás fontosságát hangsúlyozta

Klenócra látogatott Heger, az oltás fontosságát hangsúlyozta
Hegedűs Norbert
2021. 08. 12., cs – 17:18

2021. augusztus 12., csütörtök – 17:42
Friss ikon
Off

Törzs

Azt mondta, szeretné megtudni a Besztercebánya megye déli részén élőktől, mi a probléma, és hogyan lehetne megoldani. Szóba került az is,  mit kell tenni, hogy ezek a régiók védettebbek legyenek a világjárvány harmadik hullámával szemben. „Annál is inkább, mert küszöbön a tanév, és meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy a gyerekek iskolába járhassanak” – mondta. Hangsúlyozta, hogy a rimaszombati régióban marginalizálódott közösségek élnek, igyekezni kell minél több embert beoltani ezekben a közösségekben.

„Természetes, ha az embereknek kérdéseik vannak az oltással kapcsolatban, de a bizalmukat úgy lehet leginkább elnyerni, ha a körzeti orvosok válaszolják meg ezeket” – mutatott rá a miniszterelnök. Szerinte az embereket fel kell világosítani. „Mert akik elhatározták magukat, azokat már beoltották, de akik még hezitálnak, azoknak válaszokra van szükségük” – jelentette ki.

A tájékoztató során Zlata Kaštanová, Klenóc polgármestere elmondta, egy körzeti orvos rendel a faluban, néhány lakos pedig Nyustyára vagy Rimakokovára jár. „Mindenkinek van körzeti orvosa, ezzel nincs probléma” – mutatott rá.

Bevezető

A rimaszombati járásbeli Klenócra látogatott Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök. A COVID-19 betegség elleni védőoltás szükségességére igyekezett felhívni a figyelmet. „Ez az egyik olyan régiója az országnak, ahol a legkevesebben vannak beoltva” – mondta a klenóci közösségi központban tett csütörtöki látogatását követően.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment