Search by category:
Egyéb kategória

Hétgólos focitornádó Jányokon

Hétgólos focitornádó Jányokon
Lencsés Zoltán
2021. 08. 12., cs – 16:34

2021. augusztus 13., péntek – 08:09
Friss ikon
Off

Törzs

A vendéglátók az idénynyitón búcsúztatták az együttes sikerkovácsát, Lyžica Gábort, aki jányoki tevékenysége során négyszer hódította el a bajnoki címet védenceivel. „Az elődnek hálával tartozunk, ezen a találkozón már új trénerünk, Tomáš Lojdl küldte csatába kollektívánkat. Az első játékrészben aligha gondoltuk volna, hogy kiütéses vereséget mérünk riválisunkra. Ahogy ez a derbiken lenni szokott, az ellenfél játékosai csíptek, haraptak, nagy elszántsággal küzdöttek. Helyzeteik is akadtak, ezeket azonban nem tudták góllá érlelni. Szünet után azonban fordult a kocka. Az 53. percben vezetést szereztünk, hét perc leforgása alatt háromszor is betaláltunk, a bekapott gólok meglepték, letörték az ellenfelet. Tapasztalt futballistáink a lélektani előnyből, valamint a jobb erőnlétből és focitudásból mesterien profitáltak. Nem kímélték a fáradni látszó ellenfelet, további négy találattal küldték padlóra a nagymagyariakat” – ecsetelte a nézők szempontjából vonzó találkozót Berner Lajos, a jányoki futballklub elnöke, helybeli polgármester. 

„Közel egy órán át egyenrangú partnerei voltunk a vendéglátóknak. A fiúk derekasan küzdöttek, igyekezetüket szurkolóink is elismerték. A hideg zuhany után sem szapultak bennünket. Az ominózus hét perc letörte kedvünket, ellenállásunkat. Ezt követően elpárolgott a koncentráció, egyébként erőnlétileg sem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal. Néhány jányoki gólt szépségdíjas jelzővel illetnék, ellenfélként is megtapsoltuk” – summázta helytállásukat Lovász Vince, a vesztesek edzője és klubelnöke. A nagymagyariak legutóbb a Dunaszerdahelyi Területi Bajnokság VI. (AG Sport) ligájában szerepeltek, nem bajnokként kerültek a felsőbb osztályba. Rákérdeztünk: nem lesz-e túl nagy falat az V. liga? „Szerintem megálljuk a helyünket a mezőnyben. Korábban nem kiesőként, önszántunkból visszakoztunk a területibe. Nyáron éltünk a lehetőséggel, felsőbb osztályba jelentkeztünk. Öt labdarúgóval erősítettünk, adottak a feltételek ahhoz, hogy a hagyományok szellemében méltó szerepet játszunk a kerületi bajnokságban. Remélem, vasárnap a jókaiak elleni hazai összecsapáson elkezdjük a pontok gyűjtését” – bizakodott a nagymagyariak tisztségviselője.

Vajon maradt-e puskaporuk a jányokiaknak? Elutaznak-e Brodskéba? „Máig nem emésztettük meg az irányító szerv önkényes döntését, de kénytelenek vagyunk azt elfogadni. Focizni akarunk, nem leszünk sportszerűtlenek. Most csupán az a kérdés, milyen játékerőt képvisel soros vetélytársunk, mely vasárnap 10:0-s vereséggel távozott Nagyabonyból…” – fogalmazott lapunknak Berner Lajos.

Bevezető
Jányok/Nagymagyar. |

Az első játékrészben gólínség, fordulás után gólözön jellemezte a felső-csallóközi riválisok jányoki rangadóját, melyen 7:0-s hazai diadal került a jegyzőkönyvbe a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának nagy érdeklődéssel várt összecsapásán.

Település / hely
Jányok/Nagymagyar.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ágh István

Read More

Post Comment