Search by category:
Egyéb kategória

Mindenki miniszerelnöke lenne, de Szlovákia nem Felvidék

Mindenki miniszerelnöke lenne, de Szlovákia nem Felvidék
Hegedűs Norbert
2021. 08. 13., p – 16:37

2021. augusztus 13., péntek – 16:37
Friss ikon
Off

Törzs

Elsőként a Čistý deň reszocializációs központ egykori épületében kialakított megyei Szociális szolgáltatások központjába látogatott a miniszterelnök, aki szerint a központ átmenetet jelent a sötét múlt és a világos jövő között. A miniszterelnök érdekes és úttörő projektnek nevezte a központ szolgáltatásait, ahol a szociális intézmények alkalmazottai kapnak szakmai segítséget.

Heger szerint a reszocializációs központ botránya megtestesítette Robert Fico és Peter Pellegrini kormányának árnyoldalát. Jozef Viskupič Nagyszombat megye elnöke ismertette a központ létrehozásának történetét, elmondta, hogy poszt covid-rehabilitációt is nyújtanak. A jövőben pedig kiterjesztenék a kísérleti projektből szerzett tapasztalatokat. „A megszerzett tapasztalatokkal olyan szakmákban dolgozókon segítenénk, akiknél gyakrabban előfordulhat a kiégés szindrómája. A tervek között szerepel az is, hogy a szemközti épülettel bővítenék a központot, erről azonban még pereskednek a Čistý deň üzemeltetőjével. Tatiana Pavlovičová, a központ menedzsere megköszönte a működtetéshez nyújtott támogatást, és háláját fejezte ki azért, hogy olyanoknak nyújthatnak segítséget, akik másokon segítenek. 2019 óta több mint hétszáz, idén már kétszázötven szociális munkás kapott ellátást és képzést a központban. Eduard Heger megemlítette, hogy kormánya nagyobb keretet különített el a lelki egészség gyarapítására.

Mindenki miniszerelnöke lenne, de Szlovákia nem Felvidék
2021. 08. 13., p – 16:40
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Kiss Bartalos Éva felvételei

A központ megtekintése után galántai járásbeli polgármesterekkel találkozott a miniszterelnök, egyebek mellett a nemzetiségek együttéléséről is egyeztettek. „Miniszterelnökként az a célom, hogy mindenki Pozsonyba tekintsen, és ne a környékbeli országok fővárosaiba, és az állampolgárok otthon érezzék magukat Szlovákiában” – jelentette ki Eduard Heger. A kormányfő kifejtette, hogy a kormányprogram világosan megfogalmazza a kisebbségekkel kapcsolatos lépéseket, ezek megvalósításához azonban jó kapcsolatok, és kommunikáció kell. „Ezért is akarok párbeszédet folytatni a Szlovákiában élő kisebbségekkel, köztük a magyarokkal is. Ahhoz, hogy minden polgár otthon érezze magát, szükség van a konstruktív párbeszédre, amit nagyon várok” – fogalmazott Heger.

Kérdésünkre, hogy egyetért-e Ivan Korčok külügyminiszter kijelentésével, miszerint Szlovákia nem Felvidék, azt válaszolta, hogy különbséget kell tenni a történelmi és a politikai párbeszéd között. „Tudjuk, hogy a politikai párbeszédben ez a kifejezés nem helytálló, ezért egyetértek a külügyminiszer kijelentésével” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Bevezető
Galánta |

A Felvidék megnevezés történelmi kifejezés, aminek nincs helye a politikai párbeszédben – mondta galántai látogatásán Eduard Heger kormányfő, aki magyar polgármesterekkel is találkozott a galántai kastélyban.

Település / hely
Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment