Search by category:
Egyéb kategória

Folytatja az ülésezést a parlament – több képviselő narancssárga pólóban tiltakozik

Folytatja az ülésezést a parlament – több képviselő narancssárga pólóban tiltakozik

Balaskó Réka

2024. 02. 09., p – 09:33

Az ellenzéki képviselők narancssárga pólóban tiltakoznak a nők elleni erőszak ellen.

A képviselők a tiltakozással arra reagálnak, hogy tegnap jóváhagyták a büntető törvénykönyv módosítását és ezzel együtt a nemi erőszak bűncselekményének elévülési idejének 20 évről 10 évre való csökkentését. A Progresszív Szlovákia, SaS, KDH és Szlovákia ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatón kijelentették, hogy dühösek a döntés miatt. 

A kormánynak semmi oka nincs arra, hogy beavatkozzon a nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményének elévülési idejébe” – mondta Zuzana Števulová, a PS parlamenti képviselője.

A parlament ma a vitát az építési törvény módosítására vonatkozó rövidített jogalkotási eljárással folytatja. Ennek fő oka az, hogy egy évvel elhalasztják az előző koalíció alatt elfogadott átfogó módosítások hatályba lépését. Az új építési törvénynek idén áprilisban kellett volna hatályba lépnie, de a közlekedési minisztérium szerint még nincs kész. A tervezet az építési engedélyezési rendszer közelgő összeomlására figyelmeztet, ha az előző koalíció által megszavazott változatban lépne hatályba.

A szakmai közvélemény nagy része is az új törvény hatálybalépésének elhalasztását javasolta, mivel számos fontos részlet hiányzik ahhoz, hogy végrehajtható legyen.

Read More

Post Comment