Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Az utolsó ház

GALÉRIA: Az utolsó ház
Mészáros Richárd
2021. 08. 14., szo – 16:34

2021. augusztus 15., vasárnap – 18:09
Friss ikon
Off

Törzs

Twain lelkes utazó volt, bejárta a világ nagy részét, és írt is az általa meglátogatott országokról, amelyeket hol dicsért, hol kritizált. Tapasztalatai megváltoztatták kritikai gondolkodását, sok mindenről, beleértve a vallást is, határozott véleményt alakított ki.

Később élete során Connecticutba költözött, hogy közelebb legyen a kiadójához, és végül 72 éves korában megvásárolt egy lenyűgöző birtokot Reddingnél, amelyet Stormfieldnek nevezett el az 1909-ben írt Stormfield kapitány látogatása a mennyországban című elbeszélésének főszereplője után. Itt élt haláláig.

A 161 hektáros földbirtokkal szomszédos 28 hektáron elhelyezkedő 6300 négyzetméteres ház toszkán stílusban épült, amely a mediterrán térségben tett utazása során tetszett meg neki. Twain nem is annyira a házat, hanem különösen a környező vidéket szerette, csodálta a vidéki tájat. 1910-ben bekövetkezett halála után a ház egy tűzvészben súlyosan megrongálódott, de 1925-ben újjáépítették, és az épület visszanyerte eredeti szépségét.

Az utolsó ház
2021. 08. 14., szo – 16:38
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

(Fotók: Bernadette Queenan)

Négy hálószoba és hat fürdőszoba, három kandalló, nagy nappalik és egy óriási konyhával egybekötött étkező található a házban. A nappali extra bónusza a kézzel festett, fagerendás mennyezet és az egyedi könyvtári fülke. Egy különálló, fűtött medencével ellátott kis uszoda, és egy nagyobb garázs is a házhoz tartozik. Van itt egy egy ún. gondnoki ház is, amely a modern időkben leginkább vendégházként funkcionál. A főépület körül több terasz található, ahol szabadtéri étkezésre van lehetőség.

Noha az emberek Twaint, akit William Faulkner az „amerikai irodalom atyjának” nevezett, általában Missourihoz és a Mississippi folyóhoz kötik, sok helyen élt, egyebek mellett San Franciscóban, Nevadában, Cincinnatiban, Philadelphiában és New Yorkban is. Felnőtt életének nagy részét Connecticutban élte le, beleértve Stormfieldet és Hartfordban található otthonát, amely ma a Mark Twain House & Museumnak ad helyet.

A Stormfield birtokot jelenleg 4,2 millió dollárért árulják.

(toptenrealestatedeals/williampitt, ug)

Bevezető

Samuel Langhorne Clemens kalandos történetekről álmodozott mielőtt felvette a Mark Twain nevet, és termékeny tollforgatóvá vált. Különféle irodalmi műveket írt, folyóiratokban és újságokban is publikált, novellákkal és regényekkel gazdagította az amerikai irodalmat. Sokak szerint legjelentősebb az 1873 -ban írt szatirikus regénye: Az aranyozott kor (The Gilded Age: A Tale of Today), és persze az 1876 -ban írt Tom Sawyer kalandjai.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment