Search by category:
Egyéb kategória

Mától kilenc narancssárga járás van, a többi zöld besorolású

Mától kilenc narancssárga járás van, a többi zöld besorolású
Hegedűs Norbert
2021. 08. 16., h – 16:26

2021. augusztus 16., hétfő – 16:49
Friss ikon
Off

Törzs

A zöld járásokban a beoltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva és nem teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A védőmaszk viselése továbbra is kötelező a beltereken, mind a zöld, mind a narancssárga járásokban.

A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb feltételek vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és halotti torokra. A vendégek száma a szervező által választott szabályoktól függ.

A tömegrendezvények szervezői és a vendéglátóipari egységek üzemeltetői újabban maguk dönthetik el, hogy kinek engedik meg a belépést. Három üzemmód közül választhatnak: csak a teljesen beoltottakat engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a Covid-19 fertőzésen, illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit megkülönböztetés nélkül beengednek.

Bevezető

Az új Covid-automata szerint hétfőtől kilenc járás kap narancssárga besorolást, amely az éberség fázisát jelenti: a Gölnicbányai, a Kassai I-IV., a Kassa-vidéki, a Poprádi, az Iglói és az Ólublói járásról van szó. Az összes többi járás zöld besorolású, azaz a megfigyelés fázisában marad.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment