Search by category:
Egyéb kategória

Tovább nőtt a haiti földrengés halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a haiti földrengés halálos áldozatainak száma
Mészáros Richárd
2021. 08. 17., k – 08:23

2021. augusztus 17., kedd – 08:25
Friss ikon
Off

Törzs

Az állami televízióban elhangzott tájékoztatásból kiderült, hogy 1419 halálesetet tartanak nyilván. A fővárostól, Port-au-Prince-től nyugatra fekvő Sud (Déli) megyében 1133-at, 162-t Grand’Anse megyében, 122-t Nippesben és kettőt az Nord-Ouset (Északnyugati) megyében. A sérültek száma eléri a 6900-t.

A hatóságok vasárnap még 724 halottról számoltak be, majd másnapra megduplázódott a halálos áldozatok száma, előbb 1297-ről adtak tájékoztatást, de a legfrissebb összesítésben már 122-vel több szerepelt.

Az amerikai földtani intézet szerint a 7,2-es erejű földmozgás fészke tíz kilométer mélyen volt a fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométerre nyugatra található Petit Trou de Nippes település térségében.

A polgári védelem 13 694 megsemmisült lakóházról és épületről, összedőlt iskolákról, kórházakról, templomokról és szállodákról tájékoztatott.

Haitit gyakran sújtják erős földmozgások. A 2010-es földrengés szinte teljesen elpusztította a sűrűn lakott főváros, Port-au-Prince egy részét, 222 ezren haltak meg, és több mint egymillióan váltak hajléktalanná. Haiti még nem kászálódott ki a tizenegy évvel ezelőtti földrengésből, de szigetországot koronavírus-járvány is sújtja, a bűnbandák közötti erőszak visszájára fordította a gazdasági növekedést, július 7-én pedig meggyilkolták Jovenel Moise államfőt, ami politikai válságba sodorta a szigetországot.

Bevezető

Tovább emelkedett, és már meghaladta az ezernégyszázat a szombati haiti földrengés halálos áldozatainak száma az ország polgári védelmi igazgatóságának hétfő esti beszámolója szerint.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment