Search by category:
Egyéb kategória

Vasárnap indul a Toldi-sorozat

Vasárnap indul a Toldi-sorozat
Juhász Katalin
2021. 08. 17., k – 17:54

2021. augusztus 18., szerda – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

 A nézők hat vasárnap este láthatják majd, első alkalommal három, majd öt héten át két-két részt. Az egyes részek hossza 8-10 perc. Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Kecskemétfilm Kft. igazgatója szerint nagy ajándék a stúdiónak, hogy az idei, 50. évfordulójukra elkészült a Toldi-sorozat a májusban elhunyt Jankovics Marcell rendezésében. Különlegessége, hogy egyedi, kézzel rajzolt technikával készült, ami ma is értékálló minőséget képvisel. Jankovics Marcell közérthetőségre törekedett, ezért karakteranimációval készítette az egyes részeket, vagyis valósághoz közel állóak a figurák, a hátterek és a helyszínek, illetve a mozgás. Emellett Petőfi Sándor skicces rajza alapján megformálva felbukkan a sorozatban Arany János alakja is.

Már működik a sorozat honlapja (media-klikk.hu/toldi), ahol további információkat találnak az érdeklődők. A nyersanyagból egy moziváltozatot is terveznek, ez 2022 októberére készül el.

Bevezető

A Duna Televízió szeptember 19-én, vasárnap 19.40-től mutatja be a kecskeméti rajzfilmstúdió Arany János elbeszélő költeményéből készült legújabb alkotását, a Toldi animációs sorozat első részeit. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment