Search by category:
Egyéb kategória

Az aktuális járványhelyzetet az esetszám enyhe növekedése jellemzi

Az aktuális járványhelyzetet az esetszám enyhe növekedése jellemzi
Mészáros Richárd
2021. 08. 18., sze – 22:17

2021. augusztus 19., csütörtök – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az utóbbi két hétben a pozitív teszteredményt produkálók 80 százaléka olyan személy volt, aki még nem oltatta be magát, vagy csak az első adag védőoltást kapta meg.

Növekszik a pozitív PCR- és antigéntesztek aránya is. Június második fele óta először lépte túl a hét napos átlag pozitivitás az 1 százalékot (napi átlag 6 000 teszt esetén). A pozitivitás a legmagasabb a Selmecbányai (6,4%), a Miavai (6,1%), a Nagyrőcei (3,5%) és a Sztropkói (3,2%) járásokban volt.

A kórházban kezelt páciensek száma július közepe óta stabil.

Az 50 évnél idősebb, oltatlan személyek száma mintegy 806 000 főre csökkent. Ami ennek a rizikócsoportnak az átoltottságát illeti, továbbra is jelentősek a régiók közötti különbségek. Az 50 évnél idősebb lakosok 59,2 %-a kapta már meg legalább az első adag oltóanyagot. Az összlakosság esetében ez az arány 42,5 százalék.

Európában jelenleg a leggyorsabban Koszovóban, Albániában, Bulgáriában, Svájcban és Szerbiában nő az új esetek száma. A szomszédos országokban enyhén nőtt az esetszám, a legszámottevőbben Ausztriában, ahol a hétnapos incidencia egy hét alatt 40-ről 60-ra emelkedett (a szlovákiai érték 10).  

Bevezető
Pozsony |

A szlovákiai járványhelyzetet jelenleg az esetszám enyhe növekedése jellemzi. Naponta átlagosan 70 PCR-teszt zárul pozitív eredménnyel, az esetek 18 százalékában tizenhat évnél fiatalabb kiskorúakról van szó. Hetente nagyjából 180 mintát szekvenálnak, a delta variáns jelenléte gyakorlatilag 100 százalékos – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment